Helyi közélet

2018.01.09. 14:44

Huszonhárom éve segít a Baráti Kör Ópályiban

Ópályi - Szombaton tartotta az Ópályiak Baráti Köre Egyesület első taggyűlését az újévben.

Ópályi - Szombaton tartotta az Ópályiak Baráti Köre Egyesület első taggyűlését az újévben.

Erdélyi Miklós elnök köszöntője és a hivatalos formaságok után, Erdélyi Ilona és Mészáros Anita projekt menedzserek képekkel illusztrálva számoltak be az EFOP 1.3.5 Együtt egymásért projekt 2017.évi teljesítéséről. 14 kisebb és egy nagyobb programot bonyolítottak le a görög katolikus egyház, az iskola, az óvoda, a polgárőrség és a kisebbségi önkormányzat bevonásával. Császár Csaba segéd könyvtáros beszámolt a könyvtár és közösségi tér sikeres működéséről. Ópályiban fellépett a Mandala dalszínház. Az óvodában és az iskolában több előadás volt a könyvtár szervezésében. A megyei könyvtár nagyon meg van elégedve a könyvtár tevékenységével. Barta Edit a tanoda működéséről beszélt, ahova több mint húsz gyerek jár rendszeresen és a leckeírástól a kézműves foglalkozásig változatos a tevékenység.

Az Ópályiak Baráti Köre tagjainak is érdekes volt a tavalyi programja. Falusi disznótoros volt a teleházban, önkéntes nap keretében kommunikációs tréning Nyírbátorban, Cseresznye fesztivál a kárpátaljai Nevetlen faluban, a Nagyecsedi Iringóval Gacsaly Pesta balladájának előadása a Délvidéki Tornyoson a VIII. Népzenei Fesztiválon, részt vettek ezen túl a Kassa melletti Jánokon a XIII. Betlehemes Fesztiválon és évzáróként megnézték Szatmárnémetiben a Charlie nénje című darabot.

A tagság megtárgyalta a 2018. évre tervezett programokat. Kiadják továbbra is az Ópályi Hírlapot, erősítik az internetes megjelenést. Angol alapfokú tanfolyam, kezdő és haladó számítógépes képzés indul. Meghirdetik az idősek részére a mamanet-papanet kezdő internetes képzést. Disznóölés lesz februárban. Szánkózás és síelés Kapnikbányán. Téli esték keretében előadások lesznek (Természetgyógyász előadás, majd Balogh Géza helyi születésű újságírót hívják meg), Thai talpmasszázs tanfolyamot indítanak (OKJ-s bizonyítványt ad), megünneplik a Magyar kultúra napját, melyre színházi előadással jönnek barátaink Vetésről Szatmárnémeti mellől. Negyedévenként megünneplik a tagok esedékes név és születésnapjait. Történelmi előadás lesz az I. világháborúról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában