Helyi közélet

2018.01.14. 19:22

Időjárás-jelentés - 2018. január 14.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el, területén túlnyomóan borult, párás az idő, szórványosan alakul ki havazás. Ugyanakkor Nyugat-Európa fölött hullámzó frontrendszer található, emiatt a frontzóna széles sávjában erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk déli, délnyugati területein általában 1 és 11 fok között alakul, sőt Krétán és Cipruson 16, 18 fokot is regisztrálnak. Továbbra is hideg van északkeleten, ahol többnyire -1 és -10 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de az Ural előterében napközben is mindössze -13, -26 fokot mérnek. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé kelet, északkelet felől egyre szárazabb, majd délnyugat felől ismét nedvesebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

A középső országrészben szakadozik, ugyanakkor estétől nyugaton, délnyugaton megnövekszik a felhőzet. Éjszaka északkeleten, keleten túlnyomóan derült, középen változóan, nyugaton, délnyugaton erősen felhős idő lesz, legfeljebb hajnalban délnyugaton lehet hószállingózás. Hétfőn eleinte csak délnyugaton lesz erősen felhős az ég, másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de északkeleten estig derült marad az ég. Főként délnyugaton, délen több helyen fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. Éjszaka többnyire mérsékelt marad a légmozgás, hétfőn helyenként megélénkül a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett tájakon -10, -14 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +2 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában