Helyi közélet

2018.01.22. 18:43

Ilyés Gábort tüntette ki a nyíregyházi önkormányzat

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napjának alkalmából a nyíregyházi önkormányzat is ünnepséget szervezett.

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napjának alkalmából a nyíregyházi önkormányzat is ünnepséget szervezett.

A Váci Mihály Kulturális Központban (VMKK) megtartott hétfői eseményen dr. Ulrich Attila köszöntőjében kiemelte: Szent István óta jól tudjuk, mi a fontos egy nemzet számára.

– Meddig tud egy nemzet fennmaradni? Képes rabszolgasorban is talpon maradni, képes a túlélésre akkor, ha meg akarják fosztani hagyományaitól. Egyet viszont nem él túl. Azt, ha elveszik az anyanyelvét – fogalmazott a megyeszékhely alpolgármestere, majd hozzátette: meg kell őriznünk nemzeti identitásunkat.

– Elődeink tapasztalataiból érdemes tanulni, azokat meg kell őrizni és átadni a felnövő generációnak. Így lehet a magyar kultúrát életben tartani – summázott dr. Ulrich Attila. A köszöntő után az ünnepség moderátora, Tarczy Gyula a színpadra szólította Ilyés Gábort, aki dr. Ulrich Attilától vehette át a Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy Gyula-díjat. A laudációban elhangzott: a Jókai Mór Általános Iskola pedagógusa napi munkája során fontosnak tartja, hogy diákjai figyelmét ráirányítsa szülő- illetve lakóhelyük múltjára. Helytörténeti órákat, sétákat, vetélkedőket szervez, ezzel a gyerekek számára egy olyan ismeretszerzési lehetőségeket tár fel, melyben benne foglaltatik a múzeum, a könyvtár és a levéltár gyűjteményének megismerése is.

– Több mint negyedszázada élek Nyíregyházán, itt alapítottam családot, épp ezért büszke vagyok erre a díjra – fogalmazott a helytörténész, aki egyben a Városvédő Egyesület titkára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában