Helyi közélet

2018.01.16. 16:44

Jobbik-sajtótájékoztató: Leépítés helyett bérfejlesztést szorgalmaz

Nyíregyháza - „Valóban túl sokan állnak az állam alkalmazásában?” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Gyüre Csaba.

Nyíregyháza - „Valóban túl sokan állnak az állam alkalmazásában?” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Gyüre Csaba. A Jobbik országgyűlési képviselője rámutatott: többször utalt rá a Fidesz-kormányzat, hogy jelentős létszámleépítést tart indokoltnak a közszférában, ez akár 300-350 ezer embert is érinthet. Nemrégiben ötmilliárd forint uniós forrást nyert a kormány, amelyet a közszféra leépítésének megfelelő kezelésére, koordinálására fog fordítani. A közszférában dolgozó személyzetnek már 10 éve nem volt bérfejlesztése. A Jobbik pozitív irányú módosító javaslatait sajnos évek óta leseprik az asztalról, ez az oka annak, hogy napjainkban a közszféra dolgozóinak jelentős része csak a garantált bérminimumot viszi haza – mondta dr. Gyüre Csaba, majd hozzátette, ugyanez a helyzet a közalkalmazottak esetében is: alacsony bérek, veszélyben levő álláshelyek. Mindezt a Jobbik botrányosnak és elfogadhatatlannak tartja, azonnali, minimum 20 százalékos bérfejlesztést szorgalmaz, és bízik a béruniós törekvés sikerében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában