Helyi közélet

2018.01.17. 11:34

Közeledik a harmadik felvonás

Nyíregyháza - Tompa Andrea író lesz a Művészasztal harmadik vendége.

Nyíregyháza - Tompa Andrea író lesz a Művészasztal harmadik vendége.

A Művészasztal egy olyan egyedi rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is. Emellett fontos cél az is, hogy a műveket tolmácsoló színészeket, s általuk a Móricz Zsigmond Színházat még közelebb vigye a kultúra iránt érdeklődő közönséghez. Irodalom és színház közel állnak egymáshoz, hiszen a színház – a rendező, a színész, a dramaturg – szöveggel dolgozik, az író szövegeket hoz létre, a közös nevező pedig a színpadra állított darab. A programsorozat szervezői szeretnék bemutatni, hogyan működik együtt irodalom és színház, hogyan lesz egy megkomponált jelenetből vagy karakterből élő valóság, hús-vér figura, a közönséget a székhez szögező jelenet.

A Művészasztal első vendége Boldizsár Ildikó író, mesekutató volt, a második alkalommal Grecsó Krisztián érkezett Nyíregyházára, legközelebb, február 8-án pedig Tompa Andrea író, színikritikus, a Színház című folyóirat főszerkesztője, a Fejtől, s lábtól című regény szerzője lesz a MŰvész Stúdió vendége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában