Helyi közélet

2018.01.09. 13:17

Lovászfiú, flancos dáma

Nyírbátor - Szirmai Albert remekműve Nyírbátorba érkezik.

Nyírbátor - Szirmai Albert remekműve Nyírbátorba érkezik.

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, melyet a zenés és prózai színházak egyaránt műsorra tűznek. Ez egyrészt mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöld dallamainak. Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk: A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!

A darab eredetileg a legendás hírű színészpáros, Rátkai Márton és Fedák Sári számára íródott. Talán ez a műfaj egyetlen olyan darabja, melynek komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává, míg tenyeres-talpas párjából, Marcsából estélyiruhás „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű tiszttartó, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így a történet felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

Az operettet január 12-én a nyírbátori közönség a kulturális központban a Bulvárszínház előadásában láthatja, olyan kiváló művészekkel a főszerepekben, mint amilyen Fogarassy Bernadett, Csengery Attila, Sáfár Anikó vagy Várkonyi András.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában