Helyi közélet

2018.01.31. 08:06

Zoltán úgy igaziból még magához sem tudta ölelni a másfél éves kisfiát

Nyíregyháza - Már eddig is sokan fogtak össze és támogatják a leukémiás nyíregyházi drukkert.

Nyíregyháza - Már eddig is sokan fogtak össze és támogatják a leukémiás nyíregyházi drukkert.

Sokan nem tudták, mit jelentettek azok a transzparensek a Szpari őszi meccsein, amelyekre az volt írva: Kitartás Zoli! Gyógyulj meg Zoli! Aztán a drukkerek között is híre ment, hogy Zoli, azaz Tomek Zoltán komoly beteg.

Derékfájással kezdődött

– Tavaly derékfájásként indult az egész – kezdte a kórtörténetét Tomek Zoltán. – Egyre erősebb volt a fájdalom, olyannyira, hogy egyszer otthon összeestem, nem bírtam megmozdulni.

– Bevittek a kórházba, kivizsgáltak és közölték a lesújtó hírt: leukémia. Akkor szinte megmozdulni sem tudtam, másfél hónapig feküdtem. Le sem tudtam szállni az ágyról, szinte újra meg kellett tanulnom járni, mert az izmok annyira legyengültek.

– Egymás után következtek a különböző vizsgálatok. Kiderült, hogy a leukémia egy igen ritka fajtája támadott meg. Aztán elkezdődött egyfajta kemoterápia, majd egy erősebb. Most pedig új eljárást kapok hétfőtől, ilyen még nem volt Nyíregyházán, Budapestről érkeztek szakemberek megmutatni, hogy mi a teendő.

Az orvosai mindent megtesznek

– A bajt tetézte, hogy nemrégiben kaptam egy fertőzést és a fogam ki kellett húzni, ami az én esetemben nem egyszerű, veszélyekkel jár. Úgy néz ki, hogy márciusban, vagy áprilisban jöhet a csontvelő-átültetés. Ez elég kemény lesz, kétszer huszonnyolc napos beavatkozás. Ezt Budapesten fogják elvégezni, egyébként végig itt vagyok a nyíregyházi kórházban a hematológián, itt is maradok. Úgy érzem, hogy dr. Szerafin László osztályvezető főorvos és dr. Ilonczai Péter kezelőorvosom mindent megtesznek a gyógyulásomért.

– Le a kalappal előttük, ezért sem mentem el innen, bízom bennük. Időnként egy hétre hazaengedtek, de vissza kellett jönnöm. Karácsony környékén voltam otthon hosszabb ideig.

– Hogy mi a legrosszabb? Természetesen a család hiánya. A napokban volt ötéves a kislányom, de nem köszönthettem fel. A kisfiam másfél éves, hét hónapja a kórházban vagyok, alig lehettem vele, igazából magamhoz sem tudtam ölelni úgy, ahogyan szerettem volna.

– Mi tartja bennem a lelket? Az az erő, a szeretet, amit kapok barátoktól, szurkolótársaimtól, ismerősöktől, ismeretlenektől – vallja Zoltán.

Ez valóban sokat jelenthet, ám a családnak meg kell élnie. Zoltán egy villamossági szaküzletben volt eladó, a felesége gyesen van. Így aztán elkél az a fajta segítség, amit eddig is kaptak és remélhetőleg ezután is fogjuk.

– Egy ideig visszautasítottam az ilyen segítséget, aztán rájöttem, hogy sajnos erre most szükségünk van, hiszen nem tudok gondoskodni a páromról, a gyerekekről, a ­családomról. Sokan támogatnak, amiért elmondhatatlanul hálás vagyok – mesélte Zoltán.

Háromból kettő sikeres

– Az orvosaim azt mondták, hogy a csontvelő-átültetés után az ismert adatok alapján három betegből kettő ­meggyógyul, azaz hatvanhat százalék az esélyem. Az ­átültetés után százhúsz napig kell sterilben lennem, a gyógyulás pedig még hosszabb idő után következhet be. Én nagyon bízom benne – tudatta Zoltán.

Bíznak benne még nagyon sokan, a Szpari-szurkolók, a lengyel testvérdrukkerek (érdekes, hogy a donor is lengyel), a győri, a békéscsabai szurkolók. Az MTK képviseletében Feczkó Tamás vezetőedző és dr. Nagy Enikő is meglátogatta Zoltánt. Nem jöttek üres kézzel, és azt is felajánlották, ha a fővárosban kell kezelni, biztosítanak szállást. Aztán a Várkerti Vitézek szintén segítettek és még sorolhatnánk.

A legszebb persze az lenne, ha mondjuk jövő ősszel a Szpari első NB I.-es meccsén Tomek Zoltán végezhetné el a kezdőrúgást. Legyen úgy!

 


Így lehet segíteni

Ha valaki segítene Tomek Zoltánnak, azt természetesen megteheti.

A számlaszám, amelyre az utalások érkezhetnek, Tomek Zoltán saját bankszámlaszáma: 11773449-06018706-00000000. IBAN: HU11 11773449-06018706-00000000. Swift kód: OTPVHUHB.

A közleményben az alábbiakat tüntessék fel: „Gyógyulj meg, Zoli!”


A Spartacus is segíti a szurkolóját

– Természetesen amiben tudunk, segítünk Zolinak, hiszen ő is tagja a Szpari nagy családjának – mondta érdeklődésünkre dr. Elbert Gábor, a Nyíregyháza Spartacus Sportszakmai ügyvezetője. – Eddig is részt vettünk több gyűjtésben és a sportcsatornán indított licithez is kapcsolódunk úgy, hogy Révész Bálint tulajdonos javaslatára a mezért kapott összeget megtoldjuk százezer forinttal.

– Ráadásul a licit győztesét egy dedikált Szpari-mezzel is megajándékozzuk. Ezt követően, terveink szerint, havonta árverésre bocsájtunk valamilyen nyíregyházi mezt, az ezért kapott összeggel is segíteni szeretnénk majd a bajba jutott szurkolónkat és családját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában