Helyi közélet

2018.02.16. 12:51

A városbál bevételéből 2 millió forintot a kórházi alapítványnak ajánlották fel

Nyíregyháza - Hogy kerül az íj az asztalra? Sokáig nem feszegették a húrt a jelenlévők, hamar kiderült, hogy jó célt szolgál a sajtótájékoztatóra érkezett tradicionális magyar fegyver.

Nyíregyháza - Hogy kerül az íj az asztalra? Sokáig nem feszegették a húrt a jelenlévők, hamar kiderült, hogy jó célt szolgál a sajtótájékoztatóra érkezett tradicionális magyar fegyver. A nyíregyházi városbálon korhű öltözékben részt vett Mónus József (a „Fehér Farkas”) árverésre ajánlotta fel az egyik íját. A többszörös világbajnok, világrekorder hagyományőrző távlövő íjász gesztusát dr. Ulrich Attila alpolgármester méltatta a Jósa András Oktatókórház főigazgatói tárgyalójában.

– Bár a jó bornak nem kell cégér, mindenképpen érdemes nagy becsben tartani a nagylelkűséget. A Nyíregyházán végzett Mónus József méltó módon ápolja a sztyeppei népek hagyományát. Egy mongol harcos világcsúcsát döntötte meg 2010-ben azzal, hogy 508 méterre lőtte a nyilát. Azóta ezt a rekordot már 652 méterre növelte. Tavaly több mint 400 indulót megelőzve nyerte meg a törökországi Hódítók Kupáját. Gyönyörű, szép motívumokkal teli, kézzel készített íjat ajánlott fel, az értékes ereklyére szerdától a kórház facebook-oldalán online módon lehet licitálni - a kikiáltási ára 50 ezer forint. A befolyó összeg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványt gazdagítja.

A januári városbálon több mint hatszázan vettek részt a dekoratívan berendezett Continental Arénában. A szervezők a teljes tombolabevételt ajánlották fel az alapítványnak.

– A 2 millió forintos összeg az egészségügy javát szolgálja – nyomatékosította dr. Kovács Ferenc polgármester. — Ebből 10 egyedi fejlesztésű betegszállító kocsit szereznek be, amelyeket a kórház igényei szerint terveztek, és hamarosan el is készíti a hatvani Ferrum-Trade Kft. A speciális, jelképes érmével működő tolókocsik a Jósa András Oktatókórházba érkező, nehezen mozgó betegek szállítását könnyítik meg. Látható, hogy már állnak a parkolóház egyes oszlopai, onnan lehet majd eljuttatni őket az egyes osztályokig. Később a tolókocsis flotta tovább bővülhet.

– Az önkormányzattal eddig is gyümölcsöző volt a kapcsolatunk – állapította meg dr. Francz Mónika, a 2009-ben alapított Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A legfontosabb célunk a megyei egészségügyi szolgáltatók támogatása. A támogatásokból hasznos eszközöket vásárolunk, oktatjuk a dolgozókat, amit a betegellátás mindennapjaiban kamatoztathatnak. Októberben indítottuk Az öregedés méltóságáért elnevezésű programot, melyben az ápolási körülmények javítására törekszünk. Köszönjük az önkormányzatnak, a bálozóknak, a Vállakozók Nyíregyházáért Egyesületnek és Mónus Józsefnek is a felajánlásokat.

Dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója az aktuális felajánlások apropóján megjegyezte:

– Ez ismét egy olyan jelképes lépcső, amire most fellépünk, becsben tartjuk az érzést, és megyünk tovább. Országosan is példaértékű az együttműködésünk az önkormányzattal. Elkészül a területünkön az óvoda, épül a parkolóház, azaz gyarapodunk. Mónus József íja pedig szimbolikus is: egy patinás múltbeli eszközzel a jövőbe lehet lőni – zárta gondolatait Nyíregyháza díszpolgára.

KM-LTL


Lézeres infrakészülék

– A tizennégy éve tíz taggal alakult, azóta ötvenes létszámra bővült egyesületünk nem először támogatja a kórházat. Például az információs táblák is a közreműködésünkkel készültek el. A most felajánlott 300 ezer forintból a rehabilitációs és a decubitus ellátásban használatos Safe Laser 500 Infra készüléket vásárolt az alapítvány – említette Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában