Helyi közélet

2018.02.14. 18:02

Happy lett a Labor Café

Nyíregyháza - A világméretű hálózatnak több ezer tagja van Nepáltól Romániáig.

Nyíregyháza - A világméretű hálózatnak több ezer tagja van Nepáltól Romániáig.

– Az Action for Happiness mozgalom Angliából indult azzal a céllal, hogy segítsen megtalálni a boldogságot az egyéneknek, ezáltal pedig segítsék a teljes társadalmat boldogabbá tenni. A mozgalom alapját a Tíz kulcs egy boldogabb életért módszer adja, a mozgalom egészének patrónusa a dalai láma – mesélte Fekete Éva, a Labor Café vezetője.

Az országban az első

– A módszerek nagyon egyszerűek: ha beépítjük a mindennapjainkba, egyszerűbb, de sokkal tartalmasabb és boldogabb életben teljesedhetünk ki. A tíz kulcs között kiemelt figyelmet kap a közösség, az egyéni boldogulás alapjaként egymás segítése, hiszen mint az már tudományosan is bizonyított, a hosszú, egészséges és boldog élet titka a kiterjedt, minőségi kapcsolatrendszer. A mozgalom egyik módszertani egysége a Labor Caféhoz nagyon hasonló elvek mentén szerveződő Happy Café hálózat; az Action for Happiness alapítói szerint ugyanis kiemelt fontosságúak a közösségi terek, melyek az emberi kapcsolatok elmélyítését, a valódi, működő közösséggé válást szolgálják.

– A nyíregyházi Labor Café Európában a nyolcadik, Magyarországon pedig az egyetlen Happy Café – árulta el Éva, s hozzátette: a világméretű hálózatnak több ezer tagja van Nepáltól Romániáig, a legtöbb Happy Caféval az Egyesült Királyság büszkélkedhet. Azzal, hogy az adománykávézó csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz, a Labor 2015-ben megkezdett küldetése új módszertani elemekkel egészült ki, melyek mentén tematikus beszélgetések és programok várnak a nyíregyházi közösség tagjaira.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában