Helyi közélet

2018.02.09. 14:14

Hatékony tápanyagfelvétel

Debrecen, Nyíregyháza - A lombtrágyapiacon évek óta fennálló problémára adna választ a program.

Debrecen, Nyíregyháza - A lombtrágyapiacon évek óta fennálló problémára adna választ a program.

A Malagrow Kft. a közelmúltban, a debreceni AgroMash Kiállítás keretében szakmai konferenciát szervezett. Malatinszki György, a cég ügyvezető igazgatója a legújabb termékekkel és kezdeményezésekkel vezette be az előadásokat.

Balogh Ernő, a Malagrow Kft. technológiai fejlesztő munkatársa egy, a világon egyedülálló kutatás-termékfejlesztési platform útján mutatta be legújabb termékük, a YieldON, szántóföldre specializált biostimulátor működését. A YieldON különböző növényélettani folyamatok szabályozásával növeli a tápanyagok felvételét, szállítását, a sejtosztódás intenzitását, valamint segíti az olajsav-bioszintézist és a transzport folyamatokat. Ennek köszönhetően pedig szignifikánsan emelkednek a hozamok és javulnak a szemek beltartalmi értékei.

Erdélyi Krisztina, a Malagrow Kft. marketing vezetője végül egy ígéretes környezettudatos program koncepcióját ismertette, melyet az idei év során fog elindítani a vállalat. A lombtrágyapiacon évek óta fennálló

problémára adna választ a program, melyben a gazdák nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott, üres csomagolóanyagokkal. Lényege, hogy a Valagro készítményeket használó termelőknek lehetősége lesz a felhasznált készítmények üres csomagolóanyagait leadni az ország több pontján működő átvételi pontokon annak érdekében, hogy ezeket szakszerűen semmisítsék meg vagy hasznosítsák újra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában