Helyi közélet

2018.02.07. 16:08

Jobbik-sajtótájékoztató: Igazságtalan kártérítések

Nyíregyháza - Bűncselekmények utáni igazságtalan kártérítések címmel tartotta szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóját Adorján Béla, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Nyíregyháza - Bűncselekmények utáni igazságtalan kártérítések címmel tartotta szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóját Adorján Béla, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke. - A bűncselekmények sértettjei, illetve hozzátartozóik kizárólag jogerős ítélet után, polgári peres eljárásban érvényesíthetik kártérítési igényüket – mondta megyénk 4-es választókerületének képviselőjelöltje, aki szerint az államnak kellene magára vállalnia, behajtania ezeket a kártérítéseket. - Szögi Lajos családjának például 60 millió forint körüli összeget ítéltek meg, ám ebből mind a mai napig egy fillért sem láttak. Ugyanakkor a jogerősen elítéltek szabadulásuk után rendre kártérítésért folyamodnak elhelyezési körülményeikre hivatkozva, és nyernek is. A 150 százalék fölötti telítettséggel működő nyíregyházi börtön egyik volt lakójának 1,8 milliót ítéltek meg legutóbb – hozott példát Adorján Béla, majd hozzátette: amint lehetősége lesz, az országgyűlés elé viszi a kérdést, hogy mielőbb megszűnjön az igazságtalan gyakorlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában