Helyi közélet

2018.02.02. 11:00

Két színész, egy szenvedélyes szerelem

Nyíregyháza - Újra megelevenedik Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán legendás szerelme: a Filmszakadás című egyfelvonásos drámát február 23-án 18 órától a Városmajori Művelődési Házban láthatják az érdeklődők.

Nyíregyháza - Újra megelevenedik Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán legendás szerelme: a Filmszakadás című egyfelvonásos drámát február 23-án 18 órától a Városmajori Művelődési Házban láthatják az érdeklődők. Barna László és Básti Andrea korábban több alkalommal is telt ház előtt mutatta be Nyíregyházán az életrajzi elemekkel átszőtt, érzelmes előadást a két kiváló színész kapcsolatáról.

Menny és pokol

Óriási szerelem volt az övék, mindent elsöprő szenvedély fűzte őket össze, megjárták a mennyet és a poklot is együtt. Pedig senki sem gondolta volna, hogy Ruttkai Éva elhagyja férjét egy új szerelem miatt. Ruttkai ugyanis a kor ünnepelt színészének, Gábor Miklósnak a felesége volt, 1953-ban lányuk is született. Igazi álompárnak számítottak. Ennek a szerelemnek vetett véget 1960-ban Pavel Kohout: Ilyen nagy szerelem című drámájának miskolci bemutatója, ahol Ruttkai és Latinovits egymásba szeretett. Amikor azon az 1960-as november esti fél 7-es próbán egymás szemébe néztek, elakadt a lélegzetük, Ruttkai Éva szerint olyan érzés volt, mintha tükörbe nézett volna. A következő 16 évben minden premierje napján fél hétkor virágcsokrot kapott Latinovitstól, a kísérő kártyákról pedig sosem hiányzott a megismerkedésük időpontjára emlékeztető „18.30”. Később sem csillapodott a szerelem közöttük, pedig a színészre egyre gyakrabban tört rá a depresszió, melyet a Völgy utcai kórházban próbáltak kezelni. Szerelmüknek Latinovits Zoltán halála vetett véget.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában