Helyi közélet

2018.02.06. 14:12

Klasszikus fazonok újragondolva

Nyíregyháza - A hagyomány, a múlt, és az elődök tisztelete is megjelenik a ruhaválasztásban.

Nyíregyháza - A hagyomány, a múlt, és az elődök tisztelete is megjelenik a ruhaválasztásban.

– Az Álompár kiállítás az esküvői szolgáltatók legnagyobb eseménye a megyében, ami számunkra azért fontos, mert bennünket, akik esküvői ruhákat forgalmazunk, érdekelnek a más szegmenst kiszolgálók kínálatai, újdonságai; de a rendezvény kiváló helyszíne a tapasztalatok átadásának, partnerség kialakításának is – mondta lapunknak az Elite Esküvői Ruhaszalon vezetője. Kiss Györgyitől megtudtuk: a kiállításon a 2018-as év teljes kollekcióját kínálják a menyasszonyoknak és vőlegényeknek, a szalonban pedig nyílt hétvégét tartanak, és exkluzív körülmények között várják a párokat.

Ne maradjon kétség az arában

A szakember a trendekről is beszélt: a nagyszoknyás, „A” vonalú és sellőfazonok mindig jelen vannak, a hagyományokat tisztelő és őrző menyasszonyok pedig szeretik és el is várják a klasszikus fazonokat és azok újragondolását. Ezek mellett mindig előtérbe kerül egy-egy új áramlat: bizonyos modellekben most a holly­woodi vörös szőnyegeken felvonuló sztárok ruhái köszönnek vissza, de vannak fazonok, amelyekben az 1970-es évek lazasága jelenik meg.

– A színek terén minden megengedett: a fehér háttérbe szorult, az ivory, mocca, capuccino, champagne mellett a púder, világoskék és mintás is jelen van, a legmerészebb elképzelés pedig a fekete megjelenése. Mi az Elite Szalonban hisszük és valljuk, hogy meg kell találni a személyiséghez, testalkathoz legjobban illő ruhát – ez a menyasszonyokra és vőlegényekre egyaránt igaz. A találkozás a megfelelő öltözékkel nem csak a viselőjét teszi emelkedettebbé: a ruha is életre kel. Gyakran előfordul, hogy határozott elképzelésekkel, fotókkal érkeznek hozzánk a lányok és végül ennek szöges ellentétét választják, míg mások nyitottak, nem zárkóznak el semmitől. Azt szoktuk tanácsolni, hogy nézzünk meg minden fazont és stílust, hogy ne maradjon kétség a menyasszonyokban.

– A vőlegények kevesebbet foglalkoznak a trendekkel, ők gyakran kizárásos alapon választanak: azt tudják mit nem szeretnének. Ők nyitottabbak, és a több évtizedes tapasztalatainkra alapozva, a tanácsainkra támaszkodva hoznak döntést. Lényeges a menyasszony és vőlegény öltözékének összhangja, hiszen ebben is az összetartozásuknak kell tükröződnie, de a helyszín is befolyásolja a választást: más ruha illik egy gyönyörű kastélyban tartandó esküvőre, mint egy pajtában megrendezett vagány, laza eseményre.

A múlt és az elődök tisztelete

– Sokan hozzák a saját ötleteiket, de szélsőséges elképzelésekkel ritkán találkozunk. Talán azért, mert az esküvő életünk egyik legünnepélyesebb eseménye, amiben benne van a hagyomány és az elődök tisztelete – ez pedig jelen van a ruhaválasztásban is .

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában