Helyi közélet

2018.02.05. 10:59

Melyik szabolcsi sztárt követik a legtöbben a Facebookon?

Nyíregyháza - Górcső alá vettük a megyei gyökerekkel rendelkező előadók, művészek és sportolók Facebook-oldalait.

Nyíregyháza - Górcső alá vettük a megyei gyökerekkel rendelkező előadók, művészek és sportolók Facebook-oldalait.

Kinek a neve ugrana be először, ha azt kérdeznénk: mit gondolnak, melyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében született és innen indult, mostanra országosan, sőt, sok esetben nemzetközileg is (el)ismert énekes, színművész, zenei formáció vagy sportoló mindennapjait követik figyelemmel a legtöbben a Facebookon?

Napi egy-két bejegyzés

Vitathatatlan, hogy az énekes szekciónk nagyon erős. Az elmúlt években a kereskedelmi csatornák tehetségkutató műsoraiban számos helyi előadó bukkant fel. A tévéképernyők előtt ülve egy ország ismerhette meg Opitz Barbi vagy a Ham ko Ham nevét, a fiatal felfedezettek útját pedig a szintén megyei kötődésű ByeAlex egyengeti. Mindkét énekesre és az együttesre is jellemző, hogy nagyon aktívak a közösségi oldalaik, szinte mindennap posztolnak, és szívesen válaszolnak a hozzájuk intézett kérdésekre. A korábbi szériákból ismert Szirota Jennifer – aki a Parno Graszt énekesnője is –, Gubik Petra, Muri Enikő és Nagy Ricsi facebookos rajongótábora szintén jelentős, olyannyira, hogy közülük került ki listánk győztese is.

A színház sejtelmesen izgalmas világát is erősítik a szabolcs-szatmár-beregi művészek, így a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő, valamint a zenés műfajok, főként a musical és az operett kiválóságai, Mészáros Árpád Zsolt, Dolhai Attila és Nagy Sándor. Oldalaikon bepillantást engednek a színfalak mögé és kicsit sem hétköznapi életükbe.

És itt van még a sport, ahol Dzsudzsák Balázs után új nevet tanulhattak meg az elmúlt hetekben azok is, akik nem követik rendszeresen a sporteseményeket: a Fucsovics Mártonét. Míg a futballista jelentős követői bázissal rendelkezik, de kevésbé aktív a bejegyzések terén, addig Marci szívesen számol be az eredményeiről és a vele történtekről dinamikusan bővülő lájkolóinak.

TOP 14-es lista

1. Muri Enikő: 162 854

2. ByeAlex: 109 995

3. Dzsudzsák Balázs: 108 287

4. Opitz Barbi: 54 733

5. Mészáros Árpád Zsolt: 39 132

6. Ham ko Ham: 37 193

7. Eszenyi Enikő: 36 189

8. Nagy Ricsi: 28 320

9. Parno Graszt: 19 131

10. Dolhai Attila: 17 356

11. Gubik Petra: 14 455

12. Fucsovics Márton: 11 591

13. Nagy Sándor: 10 796

14. Szirota Jennifer: 8197

(A lista a február 2-ai, pénteki számok alapján készült.)

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában