Helyi közélet

2018.02.06. 16:16

Menetoszlop a Rétközi tónál

Döge - A száz kilométeres Don-kanyar emléktúra egyik állomáshelye a dögei világháborús emlékmű volt.

Döge - A száz kilométeres Don-kanyar emléktúra egyik állomáshelye a dögei világháborús emlékmű volt.

Hatodik alkalommal szervezték meg a fiatok körében is egyre népszerűbb Don-kanyar emléktúrát. Az idei megemlékezést a hagyományoknak megfelelően a dögei második világháborús emlékmű előtt tartották.

Emlékszalag a zászlón

A Szabolcsveresmart felől érkező menetoszlop a Rétközi tó mellett haladt el, ahol dr. Nagy Péter, Döge polgármestere mutatta be a komoly fejlesztések alatt lévő több száz hektáros csodálatos területet. A dögei ifjúsági házban forró tea várta az emlékezőket. A méltóságteljes szertartáson a község koszorúját dr. Nagy Péter mellett Agárdy Sándor iskolaigazgató helyezte el az emlékmű talapzatán. Miután a település emlékszalagját rátűzték a zászlóra, a menet tagjai tovább indultak Fényeslitkére.

A hatodik osztályos Jánvári Orsolya az idén is részese a 100 kilométeres távot teljesítő csapatnak. A dögei Ölbey Irén Általános Iskolából Lippai Zsolt tanár vezetésével kilenc tanuló vett részt az Ajakig tartó menetelésben.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában