Helyi közélet

2018.02.01. 16:30

Peregnek a rímek, pörögnek a lemezek

Nyíregyháza - Mentha és Eckü, valamint a Purebeat egy színpadon.

Nyíregyháza - Mentha és Eckü, valamint a Purebeat egy színpadon.

A hip-hop és az elektronikus zene kedvelőit egyaránt „táncba viszik” a Sóstó Noise szervezői február 9-én, jövő hét pénteken a Barbizonban. Az este tízkor kezdődő farsangi bulin az előny a maskarásoké, akik izgalmasnak ígérkező jelmezversenyen mérettetnek meg. A buli vendégei az éjfélkor kezdő Hősök, azaz Mentha és Eckü, valamint az őket hajnalban váltó lemezlovas, Purebeat. Az est rezidense MindControl, míg az R’n’B teremben MESS pakolja a track-eket.

Széles skálán mozognak

A Hősök rapcsapata 2001-ben alakult, és azóta aktív szereplője a magyar zenei életnek. A korai Szóhisztéria, Nyelvtan és Klasszik lemezek megalapozták az underground ismertséget, majd miután a műfaj népszerű lett, emelni tudták ők is a szintet. A Négy Évszak, Érintés és Raplife albumokkal már nyitottak a nagyközönség felé. Ekkor már zenekari felállás kíséri Ecküt és Menthát – de megmaradt az alap DJ-set Gozth-tal. A Hősök-dalok hangulata széles skálán mozog, élő fellépéseik hangulatosak, lüktetőek, legyen szó kis klubbuliról vagy nagykoncertről.

Purebeat hírnevét a Jamie Woon–Shoulda Special After Remix indította útjára 2011-ben. Ezt követően hétről hétre felkapottabb lemezlovasként bejárta az országot, zenélt hazánk legnagyobb clubjaiban és rezidens lett a budapesti éjszaki élet egyik alap elemét jelentő partiján, a Coronita Afteron. Rendszeres fellépője Magyarország legnagyobb partisorozatainak, mint a Lights Off, a World is Mine vagy a Rave Your Life, emellett számos hazai fesztiválon is hallhattuk már. Zenei repertoárja igen változatos, kiválóan ötvözi a club és Melbourne house-t a vocal minimallal.

A Ballatine’s Music Awards-on, hazánk legrangosabb DJ gáláján a húsz legjobb között végzett Mainstream kategóriában 2015-ben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában