Helyi közélet

2018.02.17. 10:50

Vadonatúj autóbuszok járják a város közútjait

Nyíregyháza - Már javában járják a megyeszékhely útjait a vadonatúj, CNG (gázzal működő) MAN típusú buszok.

Nyíregyháza - Már javában járják a megyeszékhely útjait a vadonatúj, CNG (gázzal működő) MAN típusú buszok.

– A 36 MAN A21 típusú szóló és 5 MAN A40 típusú csuklós, alacsonypadlós autóbusz kizárólag Nyíregyháza 34 helyi autóbuszvonalán szállítja az utasokat, hiszen tulajdonosuk a megyei jogú város, társaságunk pedig az üzemeltető – reagált megkeresésünkre Ujj Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR-vezetője.

Környezetbarát autóbuszok

– A helyi közlekedés fejlesztését célzó pályázati projekt keretében az önkormányzat által beszerzett autóbuszok az eddigi, túlnyomórészt Ikarus, MAN és MAZ típusú, magas átlagéletkorú helyi állományt váltják, ezáltal az átlagéletkor 6 év alá csökken. A kiváltott járművek közül az idősebbeket „selejtezzük”, egy részüket más szolgálati helyeinkre csoportosítjuk át.

Környezetbarát és költséghatékony mindegyik új busz. Vajon milyen egyéb pozitív tulajdonságaik vannak?

– Az autóbuszok helyi kivitelűek, a szóló járművek 3, a csuklósok 4 ajtósak, a kerekesszékes fel- és leszállást segítő rámpával, tolatókamerával, utastéri kamerarendszerrel, wifivel rendelkeznek. A teljes utastér légkondicionált, a motorok az Euro 6-os követelményeknek felelnek meg, csökkentve a város környezeti terhelését. Autóbuszvezetőink tapasztalatai rendkívül kedvezőek, és a nyilvános bemutatón pozitívak voltak a visszajelzések a nagyközönség részéről is.

Hamarosan kiderül, hogy sikerülhet-e javítani az utasforgalmi mutatókon.

– Az utasszám csökkenésének több oka van: demográfiai változások, különböző oktatási intézményekben tanuló diákok számának változása, a nyugdíjas bérlet váltására jogosultak alanyi körének változása. Reméljük, hogy a szolgáltatás minőségének javítása pozitív hatást gyakorol majd az utasszámra.

- LTL -


[related-post post_id="3746795"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában