Helyi közélet

2018.03.21. 12:36

360 fokos videó: Megmérkőztek a nyíregyházi slammerek

Nyíregyháza - Fiatal feltörekvő költők mutatkoztak be a közelmúltban Nyíregyházán, hatodik alkalommal szerveztek számukra slam poetry bajnokságot. A zsűri soraiban sztárvendégek is ültek: Mészáros Péter, a tavalyi országos slam poetry győztese, illetve Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere.

Nyíregyháza - Fiatal feltörekvő költők mutatkoztak be a közelmúltban Nyíregyházán, hatodik alkalommal szerveztek számukra slam poetry bajnokságot. A zsűri soraiban sztárvendégek is ültek: Mészáros Péter, a tavalyi országos slam poetry győztese, illetve Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere.

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Slam Poetry bajnokságot rendeztek Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban. A slam poetry egy olyan verseny, melyen a fellépők saját verseiket olvassák fel, adják elő. Nyíregyházán már hatodik alkalommal mérték össze tehetségüket a slammerek.

- Ez az igazi nevem! - hárítja előre a kérdést bemutatkozáskor az egyik szervező, Tasi Manó. Tőle tudjuk meg, hogy az est egyik célja az, hogy olyanok is színpadra álljanak, akik eddig nem merték megmutatni műveiket a nagyközönségnek. - Nagyon izgalmas, mert sokan vannak, akik most először lépnek színpadra. Ez mindig egy tűzkeresztség: amikor először lépsz fel, mindig izgulsz és remegsz.

A rendezvényre sztárvendégek is érkeztek. Mészáros Péter, a 2017-es Egyéni Országos Bajnokság győztes slammere vállalta, hogy nyitófellépőként közreműködik a nyíregyházi versenyen. Mészáros Péter - vagy ahogyan a slam poetry közösségben ismerik, Mészi - tavaly nem csak hazai szinten aratott babérokat: a Slam Poetry Európa Bajnokságon ötödik helyezést ért el, illetve a közönségdíjat is hazahozta. Mellette Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere olvasott fel verseiből. A vendégek előadása után következtek a versenyzők: produkciójkat Mészáros Péter és Szendrői Csaba mellet a helyszínen, a közönségből jelentkezett zsűritagok pontozták.

A magyarországi slam poetry mozgalom 2006-ban indult, 2012 óta pedig országos bajnokságokat is rendeznek Budapesten. Az azóta eltelt időben egyre nagyobb népszerségre tett szert a műfaj, és mostanra már a vidéki nagyvárosokban, sőt a határon túli magyar településeken is rendeznek versenyeket.

A VI. Nyíregyházi Slam Poetry harmadik helyezettje Mihályi Zsófia, második helyezettje pedig Radvánszki Ronett lett. A verseny győzteséül a zsűri Kokas Bálintot választotta.

NA

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában