Helyi közélet

2018.03.18. 14:56

A tavasz bizonyítéka: kinyitottak már a tavak

Nyírpazony, Kállósemjén, Tiszavasvári - Nagyon sok horgász várta már a tavaszt, hogy ismét kint ülhessenek a vízparton és várhassák a halak kapását.

Nyírpazony, Kállósemjén, Tiszavasvári - Nagyon sok horgász várta már a tavaszt, hogy ismét kint ülhessenek a vízparton és várhassák a halak kapását.

Összeállításunkban néhány horgásztó tulajdonosát, kezelőjét kérdeztük meg arról, vajon a hosszú hétvégén kinyitják-e a kapukat a horgászok előtt.

Az időjárás még közbeszólhat

Az általunk megkérdezett négy tó március 15-étől nyitva van, azonban a vasárnaptól várható hideg módosíthatja egy-két horgásztó nyitva tartását.

Mint Petrilla Csaba, a Pazonyi Horgásztanya tulajdonosa elmondta, a hosszú hétvégén lehet horgászni a tónál, de ha befagy a tó, akkor ismét bezárnak arra az időre, amíg ki nem olvad a jég.

A Kabalási-horgásztó és a tiszavasvári Kacsás-tó szintén csütörtökön nyitotta ki kapuját, s immár folyamatosan nyitva lesz mindkét horgászhely – tájékoztatta lapunkat Szekeres Sándor.

A Kállósemjénben található Kereszttó-horgásztó is kinyitott március 15-én, és mint Csoma Zsolt érdeklődésünkre elmondta, a tervek szerint márciusban a hétvégeken, áprilisban pedig már folyamatosan lennének nyitva.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában