Helyi közélet

2018.03.20. 13:01

Adorján Béla: „Az önkormányzatnak mai napig nincs információja a kúria értékesítésének körülményeiről.”

Nyíregyháza - Hűtlen kezelés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányságon Adorján Béla, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Nyíregyháza - Hűtlen kezelés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányságon Adorján Béla, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus azt állította: áron alul került egy magánszemély tulajdonába a nagyari Kende-kúria. – A műemléknek nyilvánított épületet még 2011-ben szerette volna az önkormányzat az államtól megkapni és közösségi célokra hasznosítani – mondta el a Jobbik politikusa. Majd hozzátette: az erről szóló kormányhatározat jóváhagyta az ingatlan tulajdonba adását az önkormányzat részére, de annak átvétele nem történt meg. – Később árverésre bocsátották az ingatlant, erről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2017. szeptemberben tájékoztatta az önkormányzatot – hangzott el. – Az önkormányzatnak mai napig nincs információja a kúria értékesítésének körülményeiről – mondta el Adorján Béla, hozzátette: az épületet a kikiáltási ár többszörösére becsülték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában