Helyi közélet

2018.03.02. 17:44

Családok kapták az adományt

Nyíregyháza - Tartós élelmiszereket vásároltak, az adományokat a megyénk hét településén osztják szét.

Nyíregyháza - Tartós élelmiszereket vásároltak, az adományokat a megyénk hét településén osztják szét.

– Nagycsaládosnak lenni öröm, igaz sokszoros a felelősség – fogalmazta meg tapasztalatát Deliné Szolanics Zsuzsa, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régió vezetője az V. Kormányhivatali Jótékonysági Bál felajánlásinak átadásán Nyíregyházán.

A nagycsaládos anyukáknak nehéz az idejüket beosztani, szükség lenne a rugalmas munkaidőre támogatására." Deliné Szolanics Zsuzsa

A három gyermekes anyuka szerint a nagycsaládban felnövő gyerekek követik a mintát, és azt mondják, ők maguk is 3-4 saját gyermeket szeretnének majd vállalni.

Figyelem és érdekképviselet

A Nagycsaládosok Országos Egyesületét 30 éve alapították jelenleg több mint 13 ezer tagot számlálnak, az első olyan szervezet hazánkban, amely a az élet és az anyaság tiszteletére nevelést, a házasság és a jövő generációért érzett felelősség erősítését vállalta fel. A rászoruló sokgyermekes családokat adományokkal, programokkal segíti, s képviseli érdekeiket.

– Az időbeosztás a legnehezebb a több gyerekes szülők számár, legalább az anyukáknak szükségük lenne a rugalmas munkaidőre- tudtuk meg.

– Ha nem is adhatunk meg mindent gyermekeinknek, s osztozkodniuk kell testvéreikkel, a nagycsaládban felnövekvők alkalmazkodóak, és megtanulják az egymás iránti tiszteletet.

– 2018. A Családok Éve, így adta magát, hogy hová, milyen szervezetekhez jusson el az élelmiszer adomány – mondta Román István megyei kormánymegbízott, s hozzátette: a kormány figyel a családokra, a gyermekek Magyarország jövőjének a záloga. – Tisztelem, s bevallom egy kicsit irigylem is azokat, akik három-négy, vagy annál több gyermeket vállalnak, tudniillik megsokszorozódik örömük és egyben felelősségük is – jegyezte meg a kormányhivatal első embere.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában