Helyi közélet

2018.03.23. 15:57

Fókuszban a kutya-gazda összhang Nyíregyházán

Nyíregyháza - Minden a kutyákról szól vasárnap a Mandabokori Művelődési Házban.

Nyíregyháza - Minden a kutyákról szól vasárnap a Mandabokori Művelődési Házban.

A kutyák és a gazdák közös munkáját értékelik azon a megmérettetésen, amelyet március 25-én, vasárnap rendeznek a Mandabokori Művelődési Házban (Nyíregyháza, Jegenye utca 19.).

– Az I. Nyírség Engedelmes Kupára három kategóriában lehetett nevezni a házi kedvencektől a komoly munkakutyákig.

Látványos versengés

– Az érdeklődők tanúi lehetnek, kitartó munkával milyen ember-állat összhang érhető el, s a versengés látványos lesz köszönhetően például az őrző-védő feladatoknak vagy az akadályugrásnak – tájékoztatta lapunkat Ujvári Adrienn, a szervező Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület marketingese. – A megnyitó 8.50-kor lesz, 9-kor kezdődik a verseny, az eredményhirdetés pedig 15 órakor. A bírói feladatokat Such Ferenc többszörös vb-válogatott, aranykoszorús mesterkiképző vállalta magára. A belépés ingyenes, a nézők természetesen elhozhatják a saját kutyáikat is – oltási könyvvel.

– A kísérőprogramok között lesz csillámtetoválás a gyerekeknek, ingyenes táplálási tanácsadás, büfé, de akár kutyás ajándéko­kat, játékokat, kiegészítőket, egyedi felszereléseket is lehet vásárolni – tudtuk meg Ujvári Adrienntől.

- HP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában