Helyi közélet

2018.03.24. 11:53

Gyermekrajzok megyénk országútjain

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kategóriagyőztesek fődíjként osztálykirándulást nyertek az Úttörténeti Múzeumba.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kategóriagyőztesek fődíjként osztálykirándulást nyertek az Úttörténeti Múzeumba.

Újra meghirdette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Álomút néven a gyermekrajzpályázatát. A felhívás ismét megmozgatta a gyermekek fantáziáját, amit az is jelez, hogy több, mint 2500 pályamunka érkezett be, s ezekből a zsűri 164 alkotást díjazott. A kate­góriagyőztesek fődíjként osztálykirándulást nyertek a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, valamint a rajzuk mágneses kép formájában felkerült az iskolához legközelebb eső mérnökség útellen­őri autóira.

Tisztelni az utat

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő gyermekek ügyességét bizonyítja, hogy hasonlóan a tavalyi évhez, az idén is két kategóriagyőztest köszönthetett a társaság. A Magyar Közút NZRt. számára fontos, hogy a gyermekek azonkívül, hogy az utakon láthatják nap mint nap a Közút munkatársait, minél fiatalabb korban megismerkedjenek a közlekedéssel, megtanulják tisztelni az utat és annak környezetét.

A megyét érintő egyik kategóriagyőztes Kovács Fanni, a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola 8. osztályos diákja lett, az ő pályaművét a Kisvárda mérnökség útellenőri autón láthatják majd a térségben élők, míg Vadasi Norbert, Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola 1. osztályos tanulója alkotását a Nyírbátor mérnökség útellenőri autóján láthatjuk 1 teljes évig mágneses rajz formájában.

A mágneses matricákat a napokban ünnepélyes keretek között Csapó László megyei igazgató közreműködésével helyezték fel az autókra – a rajzokat egy év múlva a fiatalok meg is kapják majd ajándékba.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában