Helyi közélet

2018.03.13. 10:51

In memoriam Kelemen Lajos

Tiszadob - A napokban vettünk végső búcsút Tiszadobon Kelemen Lajostól. A sors igen szűkösre szabta földi létét, mindössze 62 esztendőt élt.

Tiszadob - A napokban vettünk végső búcsút Tiszadobon Kelemen Lajostól. A sors igen szűkösre szabta földi létét, mindössze 62 esztendőt élt. Az utóbbi években az egészsége méltatlanul cserbenhagyta, sokat betegeskedett. A végtisztességet gyermekei, rokonai, szerettei, barátai, volt munkatársai adták meg számára, utolsó útjára kísérve Lajost. Minderre az Andrássy kastélyban eltöltött közös gyermekkorunk jogosított fel bennünket, hiszen az 1950-70-es évek között, amikor is az édesapja – Kelemen Lajos – volt hosszú éveken keresztül az igen nevezetes Gyermekváros igazgatója, Lajos is velünk, a gyermekvárosi fiatalokkal töltötte a gyerekkorát. Ettől függetlenül nem mondható el, hogy kivételezett helyzetben lett volna, sőt, miután úgy az édesapja, mint az édesanyja – Mária néni – az akkor 200-300 gyereket is befogadó kastély ellátottjai körül kellett, hogy tevékenykedjenek, érthetően rá kevesebb figyelem és idő juthatott a szülői szeretetből. Akár több ezerre is tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik itt, Tiszadobon nevelkedtek fel 1946–2007 között. Nagyon sokan – bár a körülmények folyamatosan változtak – szülői szeretettel néztek fel az áldozatos munkát végző Lajos szüleire. Mi, volt állami gondozottak az utolsó percig tartottuk vele a baráti kapcsolatot. Nyugodj békében, Lajos! A gyermekvárosiak nevében búcsúzik:

- Kutnyik Pál, Farkas Imre, Stick Gyula -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában