Helyi közélet

2018.03.10. 15:32

Javult a közbiztonság Dadán

Tiszadada - A polgárőrség munkáját az önkormányzat mellett vállalkozók is segítették.

Tiszadada - A polgárőrség munkáját az önkormányzat mellett vállalkozók is segítették.

Az elmúlt esztendőben végzett munkájukat összegezték a napokban megtartott közgyűlésen a Tiszadadai Polgárőr-, Tűzoltó- és Környezetvédelmi Egyesület tagjai.

Az önzetlen munkához az önkormányzat minden segítséget megad." Mizser Zsolt

Segítenek a vállalkozók is

A tavalyi eredményeket Tamás Benjámin polgárőrparancsnok összegezte.

Mint elmondta, kiemelkedő munkájáért ez elmúlt évben Pente Pál tiszadadai polgárőr országos arany fokozatú érdemkereszt kitüntetést vehetett át Túrós András országos parancsnoktól. Az egyesület tagjai számos rendezvényen részt vettek. Segítették a kihívás napja megrendezését. Az önkéntesek munkája is kellett ahhoz, hogy az iskola végül országos második helyezést ért el, jutalmul az oktatási intézmény százezer forintos sportszervásárlási utalványt kapott. A dadai polgárőrök rendszeresen részt vesznek megyei szintű rendezvényeken is, így képviselték a települést a Nyíregyházán megrendezett polgárőr napon is.

Az elmúlt évben 3999 óra szolgálatot adtak a polgárőrök, ebből 105 órát a rend­őrséggel közösen. A közelmúltban felvételt nyert ifjú polgárőrökkel együtt jelenleg 47 fő a civil szervezet létszáma. Az egyesület munkáját a helyi önkormányzaton kívül több vállalkozó is segítette az elmúlt évben. Mizser Zsolt polgármester azt emelte ki, hogy a polgárőrség önálló autóval rendelkezik, munkájuk példaértékű és nélkülözhetetlen, ennek is köszönhető, hogy a településen jelentős mértékben javult a közbiztonság.

– Ehhez az önzetlen és áldozatkész munkához az önkormányzat minden segítséget megad – mondta összegzésében Tiszadada első embere.

– A polgárőrkocsin túl kiépítettük a kamerarendszert, melynek köszönhetően több eredményes felderítést is végeztek a rend őrei. Ebben az évben is szeretnénk a mi kis falunk nyugalmát biztosítani és a rendezvényeken példásan helyt állni – zárta mondandóját a parancsnok.

- Tarnai László -


Segítenek

A közgyűlésen szóba került az is, hogy tavaly a tiszadadai polgárőrök a tiszagyulaházi és az újtikosi egyesületekkel kapcsolatot építettek ki. Segítik egymás munkáját, sőt legutóbb Tiszagyulaházán közösen báloztak az egyesületek tagjai. Az együttműködést folytatják a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában