Helyi közélet

2018.03.07. 11:41

Kiemelkedő a szerepük

Nyíregyháza - A fejlesztések révén sikeresen helytállnak a nemzetközi versenyben.

Nyíregyháza - A fejlesztések révén sikeresen helytállnak a nemzetközi versenyben.

A ma már közel 700 főt foglalkoztató Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 1997-ben telepedett le a megyeszékhelyen, mára pedig már kiemelkedő szerepet tölt be a cégcsoporton belül. Természetesen a társaság képviselőivel is találkozhatnak a lapunk Állásbörzéjére látogatók március 22-én a Continental Arénában. Cégek és oktatási intézmények vesznek majd részt a börzén, amelyet szakmai beszélgetésekkel és érdekes kísérőrendezvényekkel színesítünk.

A gyártás központja

A csuklós buszokhoz és sínes járművekhez – leginkább villamosokhoz és metrókocsikhoz – gyártott átjárórendszerek mellett olyan speciális gumiipari termékek gyártása is nagy ütemben fejlődik a Hübner Kft.-nél, mint például az ablakok és ajtók tömítésére szolgáló gumiprofilok és gumikeretek.

A csúcstechnológiáknak köszönhetően a Hübner-H Kft. nyíregyházi üzeme a cégcsoporton belül és világszinten is a gyártás központjává vált. Mindez szükségessé tette egy új termelőcsarnok felépítését. A több mint 3 milliárd forintos beruházás (mely 2013 októberében fejeződött be) a termelési terület növelése mellett technológiai és létszámbővítést is lehetővé tett.

További beruházásokhoz

2016-ban a cég közvetlen szomszédságában lévő ipari telephelyek megvásárlásával már összesen 200 ezer négyzetméter iparterület áll rendelkezésre további beruházásokhoz, a hazai és nemzetközi ügyfelek megnövekedett igényeinek kielégítésére. 2017-ben a Hübner-H Kft. több mint 844 millió forint vissza nem térítendő, úgynevezett EKD, azaz egyedi kormánydöntésen alapuló, regionális beruházási támogatást nyert el.

A 3,3 milliárd forintot meghaladó összköltségvetésű beruházás részeként 1,8 milliárd forint értékben világszínvonalú technológiai berendezéseket szereznek be, valamint 125 fő részére tud a cég új munkahelyet biztosítani.

A fejlesztés megvalósításával a Hübner-H Kft. célja, hogy az alkalmazandó technológia minőségének és termelékenységének javításával sikeresen szerepelhessen a nemzetközi versenyben, s tovább fejleszthesse gumitermelési kompetenciáját.

Információ

2017-ban hatodik alkalommal rendezték meg a Beach Volleyball In The City amatőr strandröplabda bajnokságot Nyíregyháza szívében.

Büszkeséggel tölti el a cégvezetést, hogy dolgozóiknak rendezett, tiszta, biztonságos körülményeket tudnak biztosítani a munkavégzéshez.

A Hübner elkötelezett a régión belüli sporttevékenységek és kulturális programok, társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem támogatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában