Helyi közélet

2018.03.29. 12:08

Locsolkodás után virágünnep

Nyíregyháza - A természetbarátok számára ünnepi alkalom a csillagvirágok nyílása.

Nyíregyháza - A természetbarátok számára ünnepi alkalom a csillagvirágok nyílása.

A tavasz beköszöntével újra nyílik a ligeti csillagvirág a Sóstói-erdőben. Április 2-án, húsvét hétfőn 15 órakor az E-misszió Egyesület ismét virágszámlálásra várja az érdeklődőket, a szervezők bemutatják az erdő további vadvirágait és az első pillangókat is. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt.

– A ligeti csillagvirág a Nyírség egy igen ritka, védett növényfaja. A Sóstói-erdőben egyetlen állománya ismert, amely másfél évtizede veszélybe került – tekintett vissza az immár hagyományos program eredetére dr. Szigetvári Csaba, az E-misszió Egyesület elnöke. – Az évi felmérések arra engednek következtetni, hogy az erdei ökoszisztéma lassan helyreáll, ám az idén megszakította a virágzást a szibériai hideg betörése, ezért kíváncsian várjuk az eredményt.

– Évről évre garázdálkodnak a lelkiismeretlen virágszedők. Arra kérjük az erdőjárókat, hogy véletlenül se tépjenek le semmiféle virágot, és ismeretlen eredetűt se vásároljanak – tette hozzá Szigetvári Csaba.

KM

További információ

Telefon: 20/512-3311; e-mail: [email protected]; honlap: https://www.facebook.com/sostoierdo/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában