Helyi közélet

2018.03.01. 13:49

Modellezték az újraélesztést a közterület-felügyelőknek

Nyíregyháza - A közterület-felügyelőknek és a hivatali dolgozóknak tartottak egészségügyi képzést.

Nyíregyháza - A közterület-felügyelőknek és a hivatali dolgozóknak tartottak egészségügyi képzést.

Közterület-felügyelők szállták meg a városháza Krúdy-termét. Nem avatkoztak közbe, sokkal inkább csendesen, ámde érdeklődve szemlélődtek. A nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság munkatársai mutatták be az újraélesztés lépéseit.

– Az a célunk, hogy egyrészt minél többen férjenek hozzá a defibrillátorhoz, másrészt pedig tudják használni az életmentő eszközt, amelyből immár negyvenegy van a városban – közölte dr. Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője. – Természetesen az lenne jó, ha nem kellene működésbe hozni a mobil berendezéseket, de sosem tudhatjuk, hogy mikor kell emberéleteket megmenteni. Fontos, hogy minél több olyan helyeken legyenek elérhetők ezek a tappancsok, ahol szükség lehet rájuk.

– Tavaly velem fordult elő, hogy hiába szerettem volna segíteni egy emberen, már fizikai képtelenség volt, nem lehetett visszahozni az élők sorába. Akkor erősödött fel bennem, hogy megszervezzük az oktatást – jegyezte meg Bodrogi László, a közterület-felügyelet vezetője.

A csütörtök délutáni rendezvényen közel hatvan életerős érdeklődőnek (a közterület-felügyelőknek és a hivatali dolgozóknak) mutatták be, hogy mi a teendő, ha sürgősen közbe kell avatkozni az élettelenül összeroskadó ember láttán.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában