Helyi közélet

2018.03.13. 13:00

MSZP-sajtótájékoztató: Nem államosítunk újra!

Nyíregyháza – A feje tetejéről a talpára kell állítani az ország vidékpolitikáját – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán, a párt országos elnökhelyettese.

Nyíregyháza – A feje tetejéről a talpára kell állítani az ország vidékpolitikáját – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán, a párt országos elnökhelyettese. – A legfontosabb, hogy a vidéken megtermelt jövedelem helyben maradjon, mert most inkább kivonják a pénzt a vidéki gazdaságokból. Az agrárvállalkozói rétegnek szüksége van a mellék- és kiegészítő gazdálkodásra, ami nagyon magas szintű foglalkoztatást tesz lehetővé. Ebben fontos szerepe lehet a megújuló energiaforrások előállításának – mondta az agrár-szakpolitikus. Gőgös Zoltán beszélt arról is, hogy nincs szükség spekulánsokra, ezért kormányra kerülve felül fogják vizsgálni az állami földek eladását. Nem államosítunk újra! – hangsúlyozta, majd hozzátette: nemcsak az agrártámogatási rendszert, hanem a kamarai érdekképviseletet is alapvetően át kell alakítani, hogy valós szolgáltatásokkal segítse a gazdákat. Közmunka helyett a szociális szövetkezetek adhatnak munkát és megélhetést a vidéken élőknek – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában