Helyi közélet

2018.03.21. 13:51

MSZP-sajtótájékoztató: Visszaköltözik-e a szabadság az iskolákba?

Nyíregyháza – Az április 8-ai választás tétje, hogy visszaköltözik-e a szabadság az iskolákba – mondta keddi sajtótájékoztatóján Bősz Anett liberális politikus, akik az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje.

Nyíregyháza – Az április 8-ai választás tétje, hogy visszaköltözik-e a szabadság az iskolákba – mondta keddi sajtótájékoztatóján Bősz Anett liberális politikus, akik az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje. – Vissza kell adni a helyi közösségeknek az oktatási intézményeket, csökkenteni kell a tanórák számát, ismét a tanterv részévé kell tenni a kritikus gondolkodásra nevelést, meg kell adni a különleges bánásmódot igénylő gyerekeknek a fejlődés és felzárkózás lehetőségét. Újra szükség van az intézményi autonómiára, a tanszabadságra és a szabad tankönyvválasztásra – sorolta Bősz Anett. – Nincs az a pénz, amit sajnálni kellene attól, hogy a sérült, hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására, képességeik fejlesztésére költsük, nem öncélúan, hanem a jövő érdekében. Ma egy vizsgálati eredményre hónapokat kell várni, nincs elég fejlesztőpedagógus, az iskolák, köztük egyházi és alapítvány intézmények, nem fogadják a sérült gyerekeket, mindez elfogadhatatlan – hangsúlyozta Csabai Lászlóné országgyűlési képviselőjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában