Helyi közélet

2018.03.01. 15:48

Önöknél ki takarítja el a havat?

Nyíregyháza - Társasházban lakom, ezért nincs sok dolgom a hó eltakarításával. Egyébként is külföldön dolgozom, így nem sokat tartózkodom itthon. Azt sem tudom, hogy kik szokták a ház elől eltüntetni a havat – válaszolta <strong>Nagy Ervin</strong>.

Nyíregyháza - Társasházban lakom, ezért nincs sok dolgom a hó eltakarításával. Egyébként is külföldön dolgozom, így nem sokat tartózkodom itthon. Azt sem tudom, hogy kik szokták a ház elől eltüntetni a havat – válaszolta Nagy Ervin.

Deák József kertes házban lakik, így kénytelen lapátot, seprűt ragadni. – Ha esik a hó, muszáj folyamatosan takarítani, hogy ne fagyjon le. Ez a munka általában rám marad – jegyezte meg a férfi.

– Aki éppen otthon van, az sepri el a ház elől a havat. Az utcákra is ráférne a takarítás, főleg a kis mellékutakra, mert ahol lakom, inkább csak ott seprik el, ahol a buszok közlekednek – árulta el Lukács Mária.

Simon József családjában megoszlik a munka. – Mindig az takarítja a havat, akinek nem akad más, fontosabb dolga. Nem nagyon szeretem a telet, így a vele járó feladatokat sem.

Dankó Edit édesanyjával osztozik a hólapáton. – Ha anya dolgozik vagy bent takarít, akkor enyém a ház környéke. Igyekszem mindig még az előtt elseperni a havat, hogy lefagyna – mondta az újfehértói lány.

Barátnője, Simon Petra egyedül birkózik meg a feladattal minden télen. – Anyukám sokat dolgozik, apukám Németországban van, nincs más, aki megcsinálja helyettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában