Helyi közélet

2018.03.13. 13:13

Orvostanhallgatók szűrtek

Makkosjánosi - Ötödször végeztek egészségügyi szűrést magyarországi orvostanhallgatók Kárpátalján.

Makkosjánosi - Ötödször végeztek egészségügyi szűrést magyarországi orvostanhallgatók Kárpátalján.

A Kárpátaljának nyújtott sokoldalú egészségügyi támogatás elősegíti a magyar közösség szülőföldön maradását, és nem engedi, hogy szakadék alakuljon ki a különböző nemzetrészek egészségügyi ellátásában – jelentette ki Grezsa István kormánybiztos a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban.

Jelentős hiányt pótolnak

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa azon a konferencián tartott előadást, amelyen a Kárpátalján ötödik alkalommal – ezúttal a magyar kormány támogatásával – szűrést végző magyarországi orvostanhallgatók összegezték a térségben szerzett tapasztalataikat.

A kormánybiztos hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy az anyaországi orvostanhallgatók bekapcsolódtak a kárpátaljai magyarság egészségügyi támogatásába, mert jelentős hiányt pótolnak a nagyon komoly problémákkal küszködő ukrán egészségügyben. A Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztossága ezért is karolta fel a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Külhoni Programja keretében a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata által 2016-ban Kárpátalján indított szűrővizsgálatokat – tette hozzá.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában