Helyi közélet

2018.03.01. 09:05

Pánik és félelem: titokzatos, elsötétített fekete autó bukkant fel Bujon?

Buj, Nyíregyháza - Titokzatos, elsötétített üvegű autó keltett félelmet a fiatalban.

Buj, Nyíregyháza - Titokzatos, elsötétített üvegű autó keltett félelmet a fiatalban.

Futótűzként terjedt, és több kommentet is kapott az a Facebook-bejegyzés, amit egy fiatal fiú tett közzé. Ebben arról írt, hogy pár nappal korábban Bujon egy elsötétített nagy fekete autóból kértek tőle információt rossz arcú emberek. Azt érezte, baj lesz, megijedt, egy barátja házáig rohant, majd az udvarról látták, ahogy az autó lassan körözött a településen. Akkor tette közzé a bejegyzését a legnagyobb közösségi oldalon, amikor azt hallotta, Kemecsén is feltűnt ugyanez az autó. Óvatosságra intette a szülőket és a gyerekeket is, ez utóbbiaknak azt tanácsolta, ilyen helyzetben fussanak és irány a rendőrség!

Vizsgálták a körülményeket

Mi is megkerestük a rendőrséget, mit lehet tudni a titokzatos fekete autóról.

– A rendőrség a közösségi oldalon megjelent bejegyzés alapján meghallgatta azt a fiatal buji fiút, akiben riadalmat keltett egy lakóhelye közelében közlekedő fekete színű gépkocsi, amelynek sofőrje útbaigazítást kért tőle február 23-án este – kezdte válaszát dr. Fedor Rita őrnagy, s megjegyezte: a fiú, illetve családja a rendőrségre nem tett bejelentést. – A közösségi oldalon megosztott beszámolója alapján kollégáink haladéktalanul megkezdték a körülmények vizsgálatát, az érintettek meghallgatása és az elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan körülmény, tény, amely megalapozta volna bűncselekmény elkövetésének gyanúját – hangsúlyozta a megyei rend­őr-főkapitányság sajtószóvivője, kiemelve: kategorikusan megállapították, hogy nem történt bűncselekmény.

Csak felelősen posztoljunk!

– Ezúton hívjuk fel az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek! – figyelmeztetett az őrnagy. (Megjegyzés: szerdán délutánra a poszt lekerült a közösségi oldalról…)

KM


Az interneten megosztott felhívás szövege:

Kedves Bujiak, és Szabolcsiak!!

Egy kis figyelmet kérnék fontos!

Ez majdnem az életembe került!!

Pénteken este, amikor a barátomhoz indultam, a Bem útra (kb 500méterre a mi házunktól) , amikor arra lettem figyelmest hogy a hátamnál egy autó jön! Először azt hittem a polgárőrök teszik a dolgukat, DE NEM! Éppen hogy hátra pillantottam az autó az egyik lámpa alá ért ami tőlem pár méterre volt, autót szemügyre vettem és tudtam baj lesz, de hogy ekkora, arra én sem számítottam! Egy fekete Range Rover 2017-es széria, sötétített ablakokkal, és egy el nem olvasható, külföldi rendszámmal. Ilyen autót ritkán látni itt falun, szóval éreztem hogy meg fog állítani, így is lett! Ablakot centire lehúzve egy ingben lévő személy szólt ki hogy merre találja a Bokréta útat, és én közöltem vele hogy itt Bujon nincs olyan út! Ekkor a sofőr és a mellette ülő személy és hátulról előre hajoló kopasz izomkolosszus sugdolózni kezdtek. Abban a pillanatban éreztem hogy futnom kell. Sikerült is! Egy baráthoz sikerült bemásznom. Erre úgymond szemtanúm is van! Amikor kinéztünk együtt az útra az autó tyúklépésekkel közlekedett, amikor meglatott minket, meg állt. Mi ügyesen bejöttünk az udvarra, és az autó elindult. Autó amikor megunta a körözést és elhajtott, következett számomra egy gyors sprint a hazáig.... Eddig nem akartam nyilvánosságra hozni, hisz nem kis sokk volt számomra! De ma kaptam egy hírt egy ugyan ilyen autóról, ugyanezzel a szöveggel Kemecsén! Hinni nem kell! De kérlek osszátok meg, én csak a jót akarom. Szülők, és a barátom erre tanúk. Szüleim látták rajtam a sokkot, a barátom pedig az autót és a remületet! Szóval, mindenki értesítse gyerekeit, hogy ha meg állítja legyen az egy ismeretlen autó, ne álljon meg, ha ekkor sem tágul az autó akkor futás és rendőrség!!!!

Fekete Range Rovar 2017 külföldi rendszámmal!!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában