Helyi közélet

2018.03.08. 11:31

Startoljunk el a Start-tal!

Nyíregyháza - A cég a tavalyi pozitív tapasztalataira alapozva az idén is részt vesz a börzénken.

Nyíregyháza - A cég a tavalyi pozitív tapasztalataira alapozva az idén is részt vesz a börzénken.

Lapunk az idén is megrendezi (március 22-én a Continental Arénában) a Kelet-Magyarország Állásbörzét, hisz a tavalyi rendezvény nagy sikert aratott mind a kiállító cégek, mind pedig az érdeklődők körében.

A Start Nonprofit Kft. most is képviselteti magát a börzén. Mint azt ifj. Balogh Zoltán vezérigazgató-helyettes lapunknak elmondta: az előző évben pozitív tapasztalatokat szereztek, így nem is volt kérdés az idei részvétel.

– Azok, akiket a tavalyi állásbörzének köszönhetően vettünk fel, azóta szerves részévé váltak a cégnek – fogalmazott ifj. Balogh Zoltán, majd hozzátette: ettől függetlenül folyamatosan keresnek szakembereket, főként az egyes könnyűipari munkakörökre és könnyű fizikai munkára nehéz embert találni.

Harminc éve alapították

A Start Nonprofit Kft. (mely február elsején ünnepelte alapításának harmincadik évfordulóját) igazgató-helyettese elmondta azt is: ők nem csak megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztatnak, hanem egészségeseket is.

A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete alapította a Start Nonprofit Kft-t. Ma közel 1300 dolgozó alkotja a céget, több mint 80 százalékuk megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő ember. A vállalat értéke nem elsősorban abban rejlik, hogy hány embernek ad munkát, mekkora az árbevétele (bár itt sincs mit szégyellniük), hanem abban, hogy a legnehezebb sorsú emberek keze alól piacképes, gyakran az átlagosnál lényegesen jobb minőségi termékek kerülnek ki.

Ma ez a kft. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb foglalkoztatója: multinacionális vállalatoknak szállítanak fogyasztási cikkeket, külföldi megrendelők részére gyártanak ruhát, cipőt, könyvet; naponta 8000 adag ételt szolgálnak fel éttermeikben.

Egészségügyi szolgáltatásaik nemcsak a cég dolgozói között, hanem Nyíregyházán is rendkívül népszerűek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában