Helyi közélet

2018.03.06. 13:44

Swing à la Django

Nyírbátor - A zenekar tagjai több neves együttes tagjaként bejárták a világot.

Nyírbátor - A zenekar tagjai több neves együttes tagjaként bejárták a világot.

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek.

Bátori esték

Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokaiba lépve idézik fel az 1930–40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak, akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh o droM, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusokkal.

A Swing à la Django április 12-én 18 órától a nyírbátori városháza dísztermében ad koncertet a Bátori esték programsorozat részeként.

A rendezvény 14 éves korig ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában