Helyi közélet

2018.03.19. 09:16

Tehetségkutató médiapályázat diákoknak

Záhony - A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) március 31-ig várja a média iránt érdeklődő fiatal tehetségek műveit a már 28 éves múltra visszatekintő Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára.

Záhony - A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) március 31-ig várja a média iránt érdeklődő fiatal tehetségek műveit a már 28 éves múltra visszatekintő Tehetségkutató Diákmédia Pályázatára.

Az ifjú médiások több kategóriában is pályázhatnak, az év diákújságírója, diákrádiósa, diákfotósa, valamint videó-újságírója címet nyerhetik el. Indulhatnak a pályázaton diákszerkesztőségek iskolaújsággal, online médiummal, továbbá nevezhetik a diákok mentorpedagógusaikat is. A részvétel felső korhatára 25 év. A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül fel kell tölteni a pályamunkákat (kivéve a lapok esetében, amelyeket postai úton várnak), illetve szükséges még egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni.

Minden kategóriában külön értékelik a felsőoktatási, középiskolás és általános iskolai korosztályt. A diákmédiásoknak a díjak mellett hatalmas szakmai elismerést és előrelépést jelent a pályázaton való részvétel. A pályaműveket a DUE neves szakembereiből álló zsűrije bírálja el. A díjazottak kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország egyik legjobb és leghatékonyabb gyakorlati médiaképzésére, a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába, amelyet júliusban rendeznek meg a Balaton partján.

A díjátadás ünnepélyes keretek között zajlik a DUE 25. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján, melyet május 11-én rendez meg a közhasznú egyesület. A pályázat eredményhirdetése mellett ismert médiaszemélyiségek közönségtalálkozói és fellépései színesítik a programot.

A pályázat beadási határideje: 2018. március 31. éjfél. További részletek, pályázati kiírás: www.due.hu.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában