Helyi közélet

2018.03.21. 19:37

Turistalátványosságok és élménypontok megyénkben

Nyíregyháza - Szeptember 27-én bemutatják Magyarország országmárkáját, s 400 millióból a térségünk is kialakíthatja a sajátját.

Nyíregyháza - Szeptember 27-én bemutatják Magyarország országmárkáját, s 400 millióból a térségünk is kialakíthatja a sajátját.

Az már önmagában turisztikai előnyt jelent, hogy Magyarország egy biztonságos ország, s ezt a nyugat-európai államok polgárai is egyre inkább elismerik, hangzott el szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, dr. Guller Zoltán tartott a városházán, beszámolva az ország, és benne a megye eddigi turisztikai eredményeiről, és a jövőre vonatkozó fejlesztési tervekről. Itt hangzott el az is, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sok olyan település van – ilyen Nyíregyháza, Nyírbátor, Kisvárda, Vásárosnamény, Penészlek, Tivadar, Mátészalka, Mándok, Máriapócs és Beregdaróc –, amely az elmúlt nyolc évben látványos turisztikai fejlődésen ment keresztül, s egyre több látogatót vonz.

A számok magukért beszélnek, és soha nem tapasztalt léptékű fejlődésről tesznek tanúbizonyságot országos viszonylatban is, s az évről évre rekordokat döntő turizmus 2017-ben produkálta minden idők legjobb teljesítményét.

Dr. Guller Zoltán örömmel nyugtázta, hogy a következő években olyan turisztikai fejlesztések valósulhatnak meg összesen 56 milliárd forintból, amelyeknek köszönhetően 2018-ban akár egy újabb rekordév is zárható. Példa értékűnek nevezte azt a fejlődést, amely Nyíregyházát jellemzi. – Az itt élők büszkék lehetnek városukra, ahol 2011 óta az idegenforgalmi adót visszaforgatják a turisztikába – hangsúlyozta a kormányzati stratégiai ágazat vezetője.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere külön kiemelte, hogy a város 122 szobás, most épülő négycsillagos szállodája, s az állatparkban éppen megújuló másik több mint 100 új munkahelyet teremt, majd büszkén sorolta, hogy szépül Sóstógyógyfürdő, a Sóstói Múzeumfalu, az állatpark és a szabadtéri színpad, megújul a Bencs Villa, a tófürdő és a Helyőrségi Művelődési Otthon. Végezetül Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kapott szót, aki csak megerősíteni tudta, hogy Nyíregyháza 2020-ra bizonyosan Magyarország egyik fontos turisztikai központja lesz.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában