Helyi közélet

2018.04.09. 17:40

Alvó szomszédját ütötte és fojtogatta - Már tizenötször büntették meg

Nyíregyháza - A másodfokú bíróság súlyosbította a rablást elkövető nő büntetését.

Nyíregyháza - A másodfokú bíróság súlyosbította a rablást elkövető nő büntetését.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa jogerősen 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a H. T-né vádlottal szemben rablás bűntette miatt első fokon kiszabott 6 év 4 hónap fegyházbüntetést és 7 év közügyektől eltiltást – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője ismertette: a szóbeli ítélethirdetésen elhangzott indokolás szerint a vádlott elhatározta, a szomszédjától erőszakkal fog pénzt szerezni. Ezért 2016. július 4-én este átment a szomszéd lakásba, és ott egy gumibottal ütlegelni kezdte az alvó sértettet, majd ráugrott és fojtogatta, miközben trágár szavakkal szidalmazta őt. A sértett ájulást színlelt, így a vádlott abbahagyta a bántalmazást, kivette a sértett zsebében lévő 20 ezer forintot, és távozott a lakásból.

Már tizenötször büntették meg

– A törvényszék a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben enyhítő körülményt nem tudott értékelni. A büntetés kiszabásának súlyosbítását indokolta az éjszaka elkövetett bűncselekmény kirívó brutalitása, továbbá az, hogy a vádlott tizenöt alkalommal volt már büntetve személy és vagyon elleni bűncselekmények miatt – tette hozzá a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában