Helyi közélet

2018.04.18. 13:37

Aranyérmes lányok a Sipkayban

Nyíregyháza - XV.Alkalommal rendezte meg a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt.

Nyíregyháza - XV.Alkalommal rendezte meg a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt.

Emlék verseny célja, emlékezni egy kiváló kollégára, séfre, mesterszakácsra és tanítómesterre, Gál Sándorra, aki sok fiatalt nevelt a szakmának.

A rendezők lehetőséget kívántak teremteni a magyarországi vendéglátós tanulók számára, hogy ezen a versenyen megmérettessék tudásukat és a szakmai tehetségek kibontakozzanak. Cukrász kategóriában sikeresen szerepelt a Sipkay Barna Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium két tanulója.

Reskó Andrea és Ignácz Regina végzős tanulók a tányér desszert kategóriában mérettettek meg. Napjainkban vált divatossá ez a magasabb szintű sütemény megjelenési forma, amivel a több fogásos menüsor végén a cukrász tányérra varázsolt költeményével még az asztalnál marasztalja a vendéget. Ebben a kategóriában természetes az, hogy a fő desszert mellet öntet van. Tartalmazhat ezen kívül több finomságot is ami kiemeli a fő desszertet, és akkor sikeres ha még szakmailag is elvarázsolja a vendéget látvány elemeivel.

Reskó Andrea és Ignác Regina mindketten arany érmet és a szakma különdíját hozták el, felkészítőjük Kollonay István cukrászmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában