Helyi közélet

2018.04.08. 07:45

Ausztráliából jött voksolni

Nyíregyháza - Rakovits László családi ügyeket is intéz Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Rakovits László családi ügyeket is intéz Nyíregyházán.

Aligha van olyan szavazó, aki távolabbról érkezett hazánkba mint Rakovits László. Ausztráliából, a Brisbane melletti Coochiemudlo szigetéről indult, hogy az onnan 16 ezer kilométernyi távolságra lévő Arany gimnáziumbeli szavazókörzetben vasárnap reggel hétkor leadhassa voksát. Ez meg is történt. Hét esztendeje él a kenguruk kontinensén, hat esztendeje házas, ám most horvát származású felesége nem jött vele.

- Több oka is van annak, hogy hazajöttem - kezdte érdeklődésünkre Rakovits László. - Sajnos tavaly meghalt édesanyám, a hagyatékkal kapcsolatosan sok intéznivaló van, ráadásul szerettem volna találkozni testvéremmel, és a Hévízen élő, tizennyolc esztendős lányommal.

- Az utat a feleségemtől kaptam karácsonyi ajándékként. Már akkor mondtam neki: úgy tervezem, hogy a választáskor Nyíregyházán legyek. Korábban, amikor Dublinban éltem már voksoltam odakinn, most viszont itthon adtam le a szavazatomat. Kint az ötvenhatosok között téma volt a választás, őket ez még érdekli, szavaznak is. A fiatalok nagy része már nem így gondolkodik. Én teszem azt, amit a lelkiismeretem diktál, hiszen magyar vagyok. Néhány napig még maradok, majd indulok az új otthonomba - így Rakovits László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában