Helyi közélet

2018.04.11. 16:32

Az örökségre építkeznének

Kisvárda - „Büszkék vagyunk és egyben megtisztelve érezzük magunkat” – mondta portálunknak Jörg Bauer.

Kisvárda - „Büszkék vagyunk és egyben megtisztelve érezzük magunkat” – mondta portálunknak Jörg Bauer.

– A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tér vissza a piacra – fogalmazott a kisvárdai üzembejárás alkalmával lapunknak Jörg Bauer, aki a gyárat korábban működtető GE korábbi vezetőjeként dolgozott, majd új céget alapítva vásárolta meg a cégcsoportot.

A tényekhez hozzátartozik: februárban a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek.

Ez az első mérföldkő

A eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, köztük a kisvárdaival, amely 600 saját alkalmazottat foglalkoztat. – Büszkék vagyunk, és egyben megtisztelve érezzük magunkat, hogy újraindíthatjuk a Tungsram történetét, nemzetközileg sikeres, innovációra épülő márkaként – mondta lapunknak kedden délután Jörg Bauer, a Tungsram Csoport új elnök-vezérigazgatója, aki megnyugtatta a kedélyeket: a tulajdonosváltással senki állása sincs veszélyben, sőt, a cél az új piacok keresése.

Lapunk megtudta azt is: a vállalat termékeinek 95 százalékát exportálja, valamint száz, a nemzetközi piacon is működő értékesítői hálózattal dolgozik. Jörg Bauer úgy fogalmazott: a legjobb minőséget előállító öt magyarországi gyárra (Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Budapest, Hajdúböszörmény, Kisvárda) és a velük együttműködő ötszáz helyi beszállítóra és partnerre épülő, termelékeny ellátási lánc kiemelkedő előnyt jelent napjaink piaci versenyében.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában