Helyi közélet

2018.04.20. 12:16

Életmentő ismeretekre oktatják a tanulókat

Tiszadob - Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Széchenyi-iskola.

Tiszadob - Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Széchenyi-iskola.

A korábbi évekhez hasonlóan, az idén is egészségnapot szervez a Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Károlyi Mihály utca 7. szám alatt. Április 21-én, szombaton 8.30 és 13 óra között a felnőttek – jó példával elöl járva – vért adhatnak, de vércukor-, vérnyomás-, testtömeg index mérésre is jelentkezhetnek az egészségügyi szakdolgozóknál.

Bemutató, majd gyakorlás

– Minden korosztály számára érdekes és hasznos lehet az újraélesztési bemutató, a tanulók elsősegélynyújtó fogásokat gyakorolhatnak. Az egészségnapon bemutatkozik egy vadász-, illetve egy horgásztársaság, a programok között ételkóstoló, zumbázás is szerepel – ismertette Vitányi György igazgató, rámutatva: a rendezvény célja ezúttal is az egészséges életmódra nevelés, az elsősegély-nyújtási ismeretek bővítése, az életmentő mozdulatok gyakorlása, az egészséges táplálkozásra nevelés és az egészségmegőrzés.

Tehetségpont lett az iskola

Az intézményvezető büszkén újságolta el: nemrégiben Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Széchenyi-iskola; a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója, Román Margit levélben gratulált a három évre szóló rangos minősítést megelőző kitartó tantestületi munkáért, a tehetségfejlesztés érdekében végzett elkötelezett tevékenységért.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában