Helyi közélet

2018.04.03. 09:43

Időben felkészültek a márciusi rendkívüli időjárásra

Nyíregyháza - Román István kormánymegbízott jutalmakat adott át a helyzetelemző értekezleten.

Nyíregyháza - Román István kormánymegbízott jutalmakat adott át a helyzetelemző értekezleten.

Helyzetelemző értekezletet tartott Román István, a megyei kormányhivatal vezetője, a megyei védelmi bizottság elnöke a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon, ahol a márciusi rendkívüli téli időjárásban adódott feladatok végrehajtását értékelték.

Kétméteres hótorlaszok

A kormánymegbízott kiemelte: az előrejelzések alapján volt idő felkészülni a bekövetkező eseményekre. Értesítették a helyi védelmi bizottságok elnökeit, felkészültek arra, hogy szükség esetén a megyei és a helyi védelmi igazgatási rendszerrel képesek legyenek folyamatos szolgálatellátásra áttérni. Pár óra alatt a 36-os, 38-as főutak, az M3-as autópályán is hótorlaszok alakultak ki. A bokortanyák területén voltak nehezen, vagy egyáltalán nem megközelíthető helyek, amelyek kiszabadítása, a néhol két méteres hótorlaszok felszámolása hosszabb időt vett igénybe. Két területen volt kisebb áramszünet, amit az áramszolgáltató szakemberei rövid időn belül elhárítottak, jelentősebb szolgáltatáskiesés nem történt – sorolta az elnök.

Félszáz riasztás

– A honvédségi erőkből a Debreceni 5. Bocskai István Lövészdandár állományából, az országos törzs intézkedése alapján megyénkben három bázishelyszínen alakult meg a honvédségi munkacsoport. A kialakult helyzet szerencsére nem tette szükségessé a megyei védelmi bizottság összehívását, a feladat végrehajtására hivatott szervek kiváló együttműködésben képesek voltak a helyzet magas színvonalú kezelésére – mondta Román István.

– A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon a Megyei Operatív Törzs március 17-én, 14 órától hat fővel kezdte meg a működését – erről már Varga Béla tűzoltó ezredes, megyei igazgató beszélt. A készenléti járművek mellett három tartalékfecskendőt állítottak be, a megyei ügyeletet megerősítették. Tizenhét olyan esemény volt, amely az áramszolgáltatást, vagy települések, településrészek megközelíthetőségét érintette. Több mint ötven esetben riasztották a megyében a tűzoltóegységeinket, ebből a nyíregyházi huszonkilenc eseményhez vonult – összegezte az ezredes.

Elismerést kapott

Nagy József tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese, Turóczi László c. rendőr főtörzszászlós, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Kovács Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útüzemeltető mester szakmunkása, Zahorán László főtörzsőrmester, a Debreceni, 5. Bocskai István Lövészdandár, 39. Lövész Zászlóalj 1.század szakasz altisztje, Kiss József tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság informatikai osztály főelőadója, Deák Lászlóné tűzoltó főhadnagy, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi megbízottja, Frecska István tűzoltó főtörzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője, Kósa Csaba tűzoltó törzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetője, Czuper Csaba és Rudolf Gábor egyéni vállalkozók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában