Helyi közélet

2018.04.25. 13:18

Isztriában járt a Harmónia

Nyíregyháza - Nagy sikerrel képviselte hazánkat az VIII. Isztriai Zenei Fesztiválon a nyíregyházi Harmónia Kamarakórus Nagy Péter vezetésével.

Nyíregyháza - Nagy sikerrel képviselte hazánkat az VIII. Isztriai Zenei Fesztiválon a nyíregyházi Harmónia Kamarakórus Nagy Péter vezetésével. A Porecben megrendezett nemzetközi eseményen az osztrák, észt, ír, német, svéd, kanadai, portugál kórusokon kívül zenekarok is színesítették a nagyszabású találkozót. A Harmónia kamarakórus Schütz, Gasparini, Rachmaninov, Diebler, G. Young műveiből adott ízelítőt, illetve a hazai kórusirodalom gyöngyszemeiből válogatott (Farkas, Bárdos, Kodály). Nagy Péter karvezető rendkívül precíz, szakmaisággal átitatott, temperamentumos vezénylése és a kórus koncentrált, tiszta, szép éneke méltán kapott aranydiplomát és dicséretet a fesztivál igazgatójától és a közönségtől. Ez a pár nap csupa-csupa örömforrás volt a fesztivál fellépőinek és a hallgatóságnak is: a remek áprilisi idő, a gyönyörű környezet, a tengerpart, a hajókázás, a városnézés és a fülbemászó dallamok…

- Papp Istvánné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában