Helyi közélet

2018.04.25. 15:39

Közel kétezer táncos lépett színpadra egyetlen hétvége alatt Nyíregyházán

Nyíregyháza - Két napig a táncé volt a főszerep Nyíregyházán: 1800 versenyző 350 versenyszámmal indult a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon.

Nyíregyháza - Két napig a táncé volt a főszerep Nyíregyházán: 1800 versenyző 350 versenyszámmal indult a VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon. Egyének, egyesületek, művészeti iskolák, alapítványok által működtetett és önszerveződéssel létrejött tánccsoportok egyaránt megmérettették magukat. A rendezvény az Abigél Többcélú Intézmény és a Pro Homo Egyesület közös szervezésében jött létre, helyszínül pedig a Continental Aréna szolgált.

– Az ország negyven települése mellett Ausztriából, Ukrajnából, Romániából és Szlovákiából érkeztek versenyzők. Ezzel 2018-ban az ország legnagyobb nemzetközi minősítő táncversenye lettünk – mondta el érdeklődésünkre Lázár Dániel versenyigazgató.

A szombati megnyitón részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki a versenyzők, nézők köszöntése után úgy fogalmazott: – Igazán fantasztikus élmény volt bepillantani a hazai táncsport egyik leglátványosabb eseményébe, és átélni a tánc, a zene varázsát.

A két nap alatt reggel nyolctól éjfélig folyamatosan váltották egymást a versenyzők a színpadon. A fesztiválon hat korcsoportot indítottak: a legrutinosabb és a legfiatalabb táncosok egyaránt megmérethették magukat – bár mint kiderült, a zsenge életkor korántsem jelent tapasztalatlanságot.

Minősítések, díjak, oklevelek

Szilágyi Judit és Szilágyi Margaréta Mercédesz, a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület táncosai a gyermek kategóriában indultak. A lányok elmondták: három-négy éve táncolnak, de máris számtalan megmérettetésen vannak túl.

– Európa- és országos bajnokságokon veszünk részt, melyeken többször is kiemelkedő eredményeket értünk el – árulta el kérdésünkre Judit.

A VI. Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon a zsűri többek között értékelte a résztvevők tánctudásának és a bemutatott koreográfiáknak a technikai és művészi kivitelezését. A kiemelt arany, ezüst és bronz minősítések mellett versenyzői, koreográfusi, valamint egyesületi különdíjak, fődíjak is gazdára találtak.

A verseny szervezői már a december 8–9-ei Téli Kupára készülnek, és előre jelezték: várják a táncosokat a jövő tavaszi, háromnapos viadalra is.

NA


[related-post post_id="3840386"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában