Helyi közélet

2018.04.04. 11:51

Már nem áldatlan az állapot az áldott hely közelében

Nyíregyháza - Elkezdődött az útépítés a sóstóhegyi református templom mellett.

Nyíregyháza - Elkezdődött az útépítés a sóstóhegyi református templom mellett.

– Áldatlan állapotok uralkodtak akkor, amikor például esős időben közelítették meg a református templomot az esküvőre vagy a keresztelőre érkezők. Szerencsére ez most már a múlt, az áldott helyre aszfaltúton lehet érkezni hamarosan – említette Kósa László nyíregyházi református lelkész szerda reggel, amikor a sóstóhegyi Csiha Kálmán utcán dr. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlét tartott.

– Kedden az önkormányzati forrásból megvalósuló orosi útépítésnél jártam, ezúttal a kormányzati költségvetésből, a területi infrastrukturális fejlesztések keretében elkészülő beruházások egyikét tekintettem meg. A projekt összköltségetése bruttó 1,882 milliárd forint, ebbe beletartozik a kerékpárutak kialakítása, a járdák felújítása és az utcák aszfaltozása, tehát több pillére van a korszerűsítésnek. Továbbra is az a törekvésünk, hogy Nyíregyháza még élhetőbb város legyen – nyomatékosította a megyeszékhely polgármestere.

A Csiha Kálmán utca mellett a Vénusz, a Borbála, a Mária, a Magdolna, a Krisztina és az Anna utca kap aszfaltborítást augusztus végéig. Kerékpárút épül a Korányi Frigyes és a Mogyoró utca között.

– Sóstógyógyfürdői, sóstóhegyi önkormányzati képviselőként, nyíregyházi lakosként egyaránt örömmel tölt el, hogy egyre több fejlesztésnél lehetek jelen. Minden hónap második keddjén megkeresnek a fogadóórámon, elmondják az aktuális észrevételeiket, és én arra törekszek, hogy maximálisan kiszolgáljuk a lakosságot – jegyezte meg Ágoston Ildikó.

A területi infrastrukturális fejlesztések révén tizenkét nyíregyházi utca útburkolatát újítják fel, ezek a következők: Sóstói út és Szindbád sétány (Kemecsei felüljáró-Berenát utca), Bocskai utca (Hunyadi utca-Inczédy sor közötti) városi szakasza, Család utca (Szalag utca-Pazonyi út közötti) szakasza, Templom utca, Damjanich utca (Huszár sor és Toldi utca között), Nyár utca (Körte utca-Dózsa György utca), Meggyes utca (41. sz. főút-Varázs utca), Körte utca, Rövid utca, Tó utca, Mogyoró utca (Templom utca-Sóstóhegyi út), Kosbor utca. A beavatkozást az útburkolat süllyedése, a nyomvályúk kialakulása és a kopóréteg elöregedése indokolja.

A Csiha Kálmán utcai aszfaltút pünkösdre elkészül, vagyis a keresztény ünnepen az áldatlan állapotokról immár csak múlt időben beszélhetnek.

A TIF-projekt által felújítandó nyíregyházi járdák és kerékpárutak

Deák Ferenc utca (Arany János utca-Széchenyi utca közötti páratlan oldal)

Pazonyi utca (Az Aldi és a közigazgatási határ közötti kerékpárút)

Korányi Frigyes utca (Garibaldi utca-Kalevala sétány közötti kerékpárút)

Városmajor utca

Család utca (Szalag utca-Pazonyi utca között)

Eperjes utca (Ószőlő utca-Korányi Frigyes utca között)

Bocskai utca (Hunyadi utca-Inczédy sor közötti páratlan oldal)

Pazonyi tér (Korányi Frigyes utca-Hunyadi utca között)

Sarkantyú utca (Kossuth utca-Epreskert utca között)

Epreskert u. 54-60. előtt

Körte utca 51-59. előtt

László utca-Inczédy sor (Bocskai utca-Belső körút között)

Nagykállói út (Butykai utca-Benkő utca között)

Stadion utcai járdák

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában