Helyi közélet

2018.04.19. 18:50

Ők megcsinálták: díjazták a kiemelkedő teljesítményeket

Nyíregyháza - Három nyíregyházi fiatal kapta az idén a tehetségsegítő program ösztöndíját.

Nyíregyháza - Három nyíregyházi fiatal kapta az idén a tehetségsegítő program ösztöndíját.

Átadták az Én megcsinálom tehetségsegítő program 1,2 millió forintos díját. A februárban meghirdetett ösztöndíjra olyan Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő, 10–21 év közötti fiatalok pályázhattak, akik a tanulásban, a sportban vagy valamilyen művészeti ágban jelentős sikereket értek el.

Robotika és sport

Az Én megcsinálom díjért 39 fiatal versengett, közülük a három kiválasztott mutatkozott be a nyíregyházi Victoria Gardenben megrendezett gálán, ahol a résztvevők döntöttek a tehetségekről. A vendégeket és a pályázókat dr. Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte, aki elmondta: a kimagasló teljesítményt nyújtó gyermekek támogatása nem csak a szülők, a pedagógusok és az edzők feladata, hanem fontos társadalmi ügy is.

Az egyik ösztöndíjas a 14 éves Stilman Anna lett, aki ötéves korától karatézik, számos verseny nyertese. A pályázat másik két díjazottja Tóth Bence, aki a robotika területén jeleskedik és Kovács Péter úszó lett. A nagyszabású gálán fellépett a 4 for ­Dance együttes és a Zelk Zoltán Általános Iskola aerobik szakkörének csapata is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában