Helyi közélet

2018.04.04. 14:16

Remekül szerepeltek a művészetis növendékek

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a VIII. Országos Néptáncverseny szólótánc kategóriáját, az intézmény diákjai pedig remekül szerepeltek a megmérettetésen.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a VIII. Országos Néptáncverseny szólótánc kategóriáját, az intézmény diákjai pedig remekül szerepeltek a megmérettetésen. A zsűri tagjai elismert szakemberek voltak: Kökény Richárd, a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője, valamint Juhász Zoltán és Béres Anikó, a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tanszékének adjunktusai. A megmérettetésre öt iskolából összesen 120 versenyző érkezett, őket 25 mester készítette fel a szereplésre.

Az 55 helyezésből 28-at nyíregyházi diákok szereztek meg, a 15-ből 9 első helyezést hoztak el a művészetisek. A kiváló szereplés eredményeként Kovács Petra három társával együtt részt vehet a Bürkös Zenekar különdíjaként felajánlott TÉKA táborban Harangodon; a folklorisztikai hitelességéért Fórizs Márk pénzjutalmat kapott. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei közül első helyezést ért el Putnoki Alex, Kovács Liza, Jantek Dóra, Fórizs Márk, Halász Gergő, Németi Márk, Kujbus Csaba, Hetrovicz Brigitta és Jakab Barbara.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában