Helyi közélet

2018.04.06. 16:13

Rendelő a jobb életminőségért Nyírtelken

Nyírtelek - Számos alkalommal számolunk be nyertes pályázatokról, sorra valósulnak meg a települések elképzelései, amelyek elsősorban a helyi közösségek munkáját dicsérik. Hasonló gondolatokkal nyitotta meg Szekeres József, Nyírtelek polgármestere csütörtökön az Arany János úti felújított háziorvosi rendelő átadását.

Nyírtelek - Számos alkalommal számolunk be nyertes pályázatokról, sorra valósulnak meg a települések elképzelései, amelyek elsősorban a helyi közösségek munkáját dicsérik. Hasonló gondolatokkal nyitotta meg Szekeres József, Nyírtelek polgármestere csütörtökön az Arany János úti felújított háziorvosi rendelő átadását.

Hasznos beruházások

– A pályázati programot még a kiírás előtt elkészítette csapatunk, s a megyéből mi voltunk az elsők, beküldtük projektünket a rendelő korszerűsítésére – mondta el a polgármester köszöntőjében.

– Ez a praxis korábban kimaradt a sorból, mert a Dózsa György utcai, és a görögszállási betegeket már egy jó ideje korszerű épületben látják el, a Kerényi doktoré, itt a városközpontban, évekig egy régi családi ház képét mutatta. Hatvan milliót költöttünk a kívül-belül megújuló épületre – zárta gondolatait a polgármester.

– Büszke vagyok arra, hogy az elsők között korszerűsödött az új orvosi rendelő Nyírteleken – mondta dr. Vinnai Győző, s a térség országgyűlési képviselője arról is beszélt: a lakosság jó életminőségéhez hozzátartoznak a modern, minőségi ellátást nyújtó közintézmények, majd feltette a kérdést a politikus: – Mi fontos az embereknek? Az egészség megtartása minden ember számára az első helyen áll, majd a munkalehetőség a család fenntartása, a közbiztonság, és a közszolgáltatások javítása – hangzott el a válasz.

Kondipark épülhet

A gyógyítás mellett a lakosság egészségének megőrzése hosszútávú cél; tudvalévő, hogy a rendszeres mozgás egészségvédő. A település következő nyertes pályázatát is bejelentette a képviselő: – Sportparkot alakíthat ki a város egy 150 négyzetméteres területen, a kondiparkot minden korosztály használhatja – hangzott el.

– Lefestettük a homlokzatot, kicseréltük a nyílászárókat, új mosdók, és bútorok kerültek az épületbe. Rámpát, parkolókat is építettünk. Kényelmes és modern rendelőt alakítottunk ki, de mindez mit sem érne hűséges dolgozóink nélkül – fogalmazott dr. Kerényi Attila, aki 24 éve vezeti a praxist, megköszönte munkatársai kitartását, s mint mondta: a komfortos munkakörülményeket mind megérdemlik.

KO


Időben felismerni a bajt

Új műszerekkel gazdagodott a rendelő. Ilyen a 24 órás vérnyomásmérő, amelyet sokan ismernek. Kevésbé a boka/kar index mérőt. Az egyik legegyszerűbb vizsgálat az érbetegségek kimutatására szolgál, még tünetmentes stádiumban. Az új eszközzel az alsó végtagok érszűkületét lehet felismerni. Két lépésben, először megmérik a beteg vérnyomását a hagyományos módon, az értékeket felírják, ezután a boka szintjében is megmérik a vérnyomást. A két értéket egymással elosztják. A 0, 9 alatti index kóros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában