Helyi közélet

2018.04.10. 17:25

Szakmák éjszakája

Nyíregyháza - Péntek este hat és tíz óra között bepillanthatnak az intézmények életébe.

Nyíregyháza - Péntek este hat és tíz óra között bepillanthatnak az intézmények életébe.

Minden fiatal életében elérkezik az az időszak, amikor elgondolkodik azon, milyen irányba szeretne majd továbbtanulni, mi iránt érdeklődik. A választás során meghatározó a gyermekek érdeklődési köre, beállítottsága, hogy később örömmel tanulja a választott szakmát. Mielőtt végleges döntést hozna a jövőjét illetően, lehetőséget kell biztosítani számára, hogy minél több területet megismerhessen, kipróbálhasson. Ebben nyújt segítséget a Szakmák éjszakája országos programsorozat, melyhez – mint minden évben – az idén is csatlakozik a Nyíregyházi Szakképzési Centrum. Érdekes és izgalmasnak ígérkező programjaikon keresztül betekintést nyerhetnek az érdeklődők a Nyíregyházi SZC-hez tartozó tíz iskola szakmai életébe, az intézmények kínálta képzésekbe április 13-án 18 és 22 óra között a nyíregyházi, a tiszalöki és a tiszavasvári szakképző iskolákban. Programjaikra az óvodásoktól a nagyszülőkig minden érdeklődőt várnak.

A rendezvényt pénteken 17.45-kor nyitják meg a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és Kollégiumában.

Ízelítő a programokból

Láttak már pincért tálcákkal, tányérokkal és poharakkal a kezében futni, miközben akadályokat kerülget? Ha nem, a pincérek futóversenyére mindenképpen látogassanak el a Bencs László szakközépisolába, mert garantáltan szórakoztató és tanulságos lesz. S hogy ki nyer? Természetesen az, aki nem ejt le semmit és leghamarabb a célba ér. Mit gondolnak, melyik a gyorsabb: az írógépes, a computeres gépelés vagy az SMS-ezés? A profi széchenyis diákok bebizonyítják, hogy kenterbe vernek bárkit – akár idegen nyelven is.

Tű, cérna, olló, gyerek kezébe is való – vagy mégis! A textiljáték készítéssel, a játékvarrással és más technikákkal ismerkedhetnek meg mindazok, akik ellátogatnak a Nyíregyházi SZC tiszavasvári intézményébe. A vállalkozókedvűek pedig folt hátán folt technikával kispárnát készíthetnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában